Opel Agila z silnikiem 1.2, czy warto?

25 Wrz 2012, 11:37

Witam, jestem zainteresowany kupnem Opla Agili z silnikiem 1.2 i interesuje mnie czy ktoś miał styczność z tym samochodem i jakie są jego opinie na temat auta. Wszystkie opinie na pewno mi się przydadzą, pozdrawiam :)
Dafney64
Obserwowany

Auto: Opel Astra

27 Wrz 2012, 01:16

Ogólnie auto pudełkowate ale jeśli brać Agilę,to z 1,2 właśnie. 1,0,to pomyłka i problem...
Trochę trzeba uważać na glośno chodzący rozrząd w 1,2. Może to oznaczać jego wymianę,gdyż tam był napinacz hydrauliczny i przy permanentnym minimum stanu oleju,dostał w dupę i posypie się całość. Jeśli to nie występuje ,to spoko. Ogólnie autko trochę jak zabawka miejska ale to kwestia gustu i do miasta na pewno się nadaje!. Bliźniak to Suzuki Wagon R+.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

27 Wrz 2012, 18:20

Tak jak wspomniał kolega auto do miasta nie na trase nie za bardzo nadaje sie do dużych prędkości Słyszałęm nawet takie opinie że auto jest wywrotne
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Prius Plug In Hybrid dla Księcia Monaco
    Prius Plug In Hybrid jest pierwszym samochodem hybrydowym Toyoty z możliwością ładowania baterii z gniazdka elektrycznego. W trybie elektrycznym (EV) samochód przejeżdża 25 km, bez emisji dwutlenku węgla, tlenków ...