Witam.
Mam problem z moja asterka gdyż kupiłem ją ok. 0,5 roku temu i praktycznie od samego poczatku walcze z obrotami mechanicy rozkładaja ręce... niewiedzą co sie dzieje.... nie jeden juz próbował...ale kończyło sie tak jak zawsze.
Mianowicie jak odpale samochód rano jest wmiare albo jest 850 obroty albo około 1000
ale gdy tylko silnik rozgrzeje sie zaczyna sie eldorado potrafi falować od 1000 nawet do 2000........!
wymieniałem juz: potencjometr przepustnicy, krokowy, cała przepustnice pod komputer podłaczany był juz chyba z 100 razy i nic. uszczelka pod głowica zrobiona i nadal nic..... oszaleje za niedługo jak tego nie zrobie.....POMOCY
a czy to nie jest czasem wina egr ?? kiedys czytalem o tym ze wlasnie przy tych silnikach lubia sie zatykac trzeba go wycysci albo tez mozna calkowicie egr zaslepic.co prawda ja osobiscie sie z tym nie spotkalem ale moze warto sie temu przyjzec
System 4Control z elektronicznie sterowanymi amortyzatorami Łącząc system 4Control (4 koła skrętne) z elektronicznie sterowanymi amortyzatorami, Renault w skuteczny sposób skoordynowało działanie dwóch kluczowych elementów z punktu widzenia zachowania samochodu ...
ART DRIVE! Kolekcja BMW Art Car 1975-2010 Instytut Sztuki Współczesnej (ICA) we współpracy z BMW, Burmistrzem Miasta Londyn oraz organizatorami London 2012 Festival na dwa tygodnie przejmuje kontrolę nad parkingiem w Shoreditch, aby w dniach od 21 lipca ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.