Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
to nie jest mozliwe. Wszystkie auta osobowe mają 12v. Co do Twojego rozrusznika to moze byc tak ze dostales jakiegos szrota.Wariacik3333 napisał(a):kolega z BMW'u bardzo miły, który się zatrzymał podpiął kable ze sw. akumulatora do mojego co się później okazało poleciał dym z tego rozrusznika ponieważ on miał 24v a Ja 12v..
nic to nie da bo mase masz na silniku a przeciez do niego przykrecasz rozrusznik. Mozesz tez miec problem ze stacyjka. Najlepiej to przekrec kluczyk, auto na luz i wsadz srubokręt w rozrusznik tak zeby zewrzeć te dwa picki co kable przykrecasz do nich. Wtedy zobacz czy odpalaWariacik3333 napisał(a):Ewentualnie chyba poprowadzę dodatkową kabel masowy do rozrusznika
Kao napisał(a):nic to nie da bo mase masz na silniku a przeciez do niego przykrecasz rozrusznik. Mozesz tez miec problem ze stacyjka. Najlepiej to przekrec kluczyk, auto na luz i wsadz srubokręt w rozrusznik tak zeby zewrzeć te dwa picki co kable przykrecasz do nich. Wtedy zobacz czy odpala
no to mogę jedynie życzyć upragnionego efektu. Nie wiem w takim razie po co powstał temat jak masz rozwiązanie.Wariacik3333 napisał(a):Owszem dałoby
wydaje mi się że nie mogłeś takowego Aku widzieć gdyż 24v uzyskuje się łącząc 2x12v ja osobiście się nie spotkałem z takim 24V.Wariacik3333 napisał(a):Równie dobrze chciałbym Pana uświadomić, że ten kierowca miał silnik 24v, gdyż nie miał oryginalnego silnika i akumulator miał w bagażniku dokładnie 24V bo sam widziałem na własne oczy..
Kao napisał(a):osobiście się nie spotkałem z takim 24V.
silvo44 napisał(a):Ja też nie, chętnie bym zobaczył fotke lub namiar.
Skoro dodatkowy przewód masowy rozwiazał sprawę ( w co nie wierzę) to temat poleci zaraz do kosza.
W/g mnie to problem jest z cewka, bo prztyka, ale nie załącza rozrusznika..
Baza z danymi technicznymi samochodów marki OPEL. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne OPEL