Opel Astra 1,7 TD czeste zrywanie paska klinowego??

11 Paź 2007, 10:30

Witam wszystkich.Mam problem z paskiem klinowym , pasek sie szybko wyciera i trzeba go wymienic :( Moze ktos zna przyczyne tego .Pozdrawiam
kem40
Nowicjusz

11 Paź 2007, 11:58

:? Oprócz "marności" pasków, może zbyt mocny naciąg?
fordon

11 Paź 2007, 17:13

Wymień łożyska w alternatorze.
andrzej_124
Stały forumowicz

12 Paź 2007, 22:31

A czy ten pasek czasami nie piszczy po uruchomieniu zimnego silnika lub podczas dawania mu większych obrotów(np. podczas ruszania na jedynce)?
Druga sprawa to jaki masz pasek - gładki czy zębaty?
Trzecia sprawa - czy masz napewno ten pasek co powinien być( nie szerszy lub wąższy)?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

13 Paź 2007, 10:03

No własnie pojechalem do innego sklepu i okazało sie ze jest szerszy pasek niz predzej kupowałem .Teraz załoze ten prawidłowy i zobaczymy co sie bedzie działo :) Dziekuje wszystkim za odpowiedzi :) Pozdrawiam
kem40
Nowicjusz

29 Mar 2010, 06:28

to moze byc wina kola pasowego wymien kolka albo obetnij z nowego paska klocki nie bedzie ich szarpal
pajek
pajek
Nowicjusz

Miejscowość: praga
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Lexus zwycięża w stolicy elektromobilności
    Po raz 8. z rzędu Lexus zwyciężył w norweskiej edycji badania satysfakcji klientów Autoindex. Mieszkańcy tego europejskiego kraju, który w największym stopniu postawił na elektromobilność najlepiej ocenili samochody ...

01 Cze 2010, 22:21

Przepraszam za odkopywanie tematu, ale mam ten sam problem a nie chciałem niepotrzebnie zakładać nowego. Co miesiąc muszę zmieniać pasek klinowy ponieważ "stary" zużywa się lub zwyczajnie rwie. Jaka powinna prawidłowego szerokość paska klinowego dla astry 1,7 TD?
Rangok
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce