OPEL ASTRA 1,7 TD ( silnik ISUZU)

31 Mar 2008, 09:49

Zastawnawiam się nad kupnem samochodu. KOncentruje się na wyborze między dwoma autkami.
1) AUDI B4 (1995) 1,9TDI 90KM

2)OPEL ASTRA II (1998) 1,7 TD silnik ISUZU

O audi wiem troszkę,znam ten silnik bardzo dobrze.
Jednak nie wiem nic o oplu z tym silnikiem. Proszę o pomoc.
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

31 Mar 2008, 11:08

Audi będzie napewno lepszym wyborem , mimó iż troszkę starsze to posiadające więcej zalet niż opel np nie rdzewiejące nadwozie, poza tym opelek z tym motorem jest trochę mulasty
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

31 Mar 2008, 13:59

Kolejny znawca, który zatrzymał się na plotkach sprzed 10 lat, że Ople rdzewieją.

Każdy Ci powie, że lepszy jest silnik Audi, niż Opla. Generalnie 1.9 TDI to jakość sama w sobie. Będzie też trochę dynamiczniejszy niż silnik Opla, bo tam jest 82 KM.

Ja bym się zastanowił. Jest wiele wymęczonych Audi, szczególnie, że auto młode nie jest. Opel będzie miał mniejszy przebieg. Musiałbym znaleźć dobry egzemplarz Audi, żeby wybrać to auto.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

31 Mar 2008, 16:12

No dobrze koledzy....jednak ja słyszałem ze silnik isuzu jest dość dynamiczny?? Co prawda ma tylko 70KM ale to autko jest małe.
A więc chyba jednak AUDI co>>?> ;)
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

31 Mar 2008, 16:41

no ja też muszę polecic audi . Kuzyn miał opelka z takim silnikiem i zawsze coś się działo ... Co do audi to właśnie zmieniłem b4 na a4 :D więc powiem że na aucie sie nie zawiodłem blacharka jak nowa a autko z 92 roku :) wiadomo audi = ocynk w opelku tego nie bedzie :P spalanie bardzo przyzwioite i 90 km nawet starcza . Ps mam do sprzedania 80 b4 1.9 tdi 92 rok na full wypasie klima parkatronic sensor deszczu webasto itd itp jak cos pisz pozdro
greyt
Początkujący

31 Mar 2008, 17:31

Noooo, jest zainteresowany. Więc interesuje mnie cena?? ZDJĘCIA.....no i miejsce....
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Skoda Yeti i Octavia Scout we flocie TOPR-u
    SKODA Polska przekazała ratownikom Tatrzańskiego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego dwa kolejne modele - Yeti i Octavię Scout. 15 stycznia 2013 roku nastąpiło oficjalne przekazanie kluczyków do dwóch modeli ...

31 Mar 2008, 18:32

a czy to prawda z zawiedzeniem audi np A4 ze ma słabe jek na polskie drogi?
i częsci sa doś drogie?
piecus85
Początkujący

31 Mar 2008, 21:05

miszarus napisał(a):Noooo, jest zainteresowany. Więc interesuje mnie cena?? ZDJĘCIA.....no i miejsce....

proszę wejsc w temat SPRZEDAM tam wrzucilem ogłoszenie !

a co od zawieszenia to wymienilem nowe amortyzatory , ceny czesci sa takie same jak do vw czyli duzo zaminnikow i bardzo dobre ceny
greyt
Początkujący

03 Sty 2010, 23:28

Kup Audi bo z silnikami isuzu są problemy z głowią jak nie pęknie to zawory wpadają w gniazda z biegiem czasu.
Emil31
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

04 Sty 2010, 08:48

Skąd Wy się bierzecie ludzie? Myślisz, że autor przez 2 lata ciągle szuka samochodu?
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

04 Sty 2010, 13:55

miszarus napisał(a):Zastawnawiam się nad kupnem samochodu. KOncentruje się na wyborze między dwoma autkami.
1) AUDI B4 (1995) 1,9TDI 90KM

2)OPEL ASTRA II (1998) 1,7 TD silnik ISUZU

O audi wiem troszkę,znam ten silnik bardzo dobrze.
Jednak nie wiem nic o oplu z tym silnikiem. Proszę o pomoc.

zapomnij o b4 to jest okropnie obciachowy samochod :neutral: nie wspominajac o silniku ktory kultura pracy przypomina ciagnik ursus, spalanie moze i jest ok ale osiagi ma zblizone do kosiarki spalinowej samobieznej;]

astra juz jakos wyglada, co prawda z tlumu niebedziesz sie wyroznial, ale zrekompensuje ci to niewielkie spalanie i ogromna wytrzymalosc silnika, niestety obydwa samochody sa delikatnie mowiac takie sobie :wink:
halsky11

04 Sty 2010, 19:33

skoro piszecie o astrze to zapytam to lepszy jest silnik "ecotek"?
jasko196
Początkujący

Miejscowość: bielsko

04 Sty 2010, 19:49

jasko196 napisał(a):skoro piszecie o astrze to zapytam to lepszy jest silnik "ecotek"?

podejrzewam ze nazywa sie ecotec bo ma dodany EGR w stosunku do starszych konstrukcji opla, eco to on bedzie raczej bardziej dla srodowiska niz dla twojego portfela(mowie o spalaniu) bo jesli ten silnik siedzi w pojemnosci 2,0 moc jakies 130KM w omedze ktora jest wielka i ciezka to zaden system mu nie pomoze oszczedzac paliwa i bedzie zarl jak smok, bo dla ekonomii najwazniejszy jest stosunek masa-moc , wiec jesli masz samochod ktory wazy prawie 1700kg i tylko 130KM na pokladzie to spodziewaj sie 12-13 litrow w cyklu miejskim, takie sa realia i zadne zapewnienia kierowcow ze ich samochodziki pala prawie nic, bo to tylko gadanie na pokaz a jak podjezdzaja pod stacje placza ze juz 3 raz w tym tygodniu musza zalewac :wink:
halsky11

05 Lut 2010, 11:01

mam opla z silnikiem 1.7 dtl i nie narzekam ale nie wiem ile on ma koni tak naprawde
marlon
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

24 Kwi 2010, 16:36

choc to stary watek to powiem ze tez mam opelka z silnikiem isuzu i powiem ze wcale nie jest mulasty. jest to bardzo ekonomiczny i niezawodny silnik. mam przejechane 224000km i wymienilem tylko uszczelke pod pokrywa glowicy. do tej pory wszytko hula jak nalezy
kosik82
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlec (Andover)