Opel Astra 1.8 16v - warto? Pomoc w zakupie.

27 Lut 2016, 13:33

Nie masz uprawnień do tego!
Jeśli widzisz ten komunikat to prawdopodobnie nie posiadasz odpowiednich uprawnień proponuję zapoznać się z Regulaminem działu Giełda lub Regulaminem Forum.
Czyli trzeba się rejestrować specjalnie,skopiuj post i wklej tutaj :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Lut 2016, 14:06

Już już juuż :) nie zauważyłem tego

pokombinowałem ze screenami:

ogłoszenie

screen za mały więc wklejam tutaj tekst:
- rok produkcji, 1999
- pojemność silnika, 2.0
- przebieg, 270 000km
- rodzaj paliwa, PB+LPG
- typ nadwozia, sedan
- opcja wyposażenia, ES?
- dodatkowe wyposażenie/modyfikacje,
- numer VIN, SHHCG9570YU026490
- cena sprzedaży, 8 900
- telefon kontaktowy /opcjonalnie/. 668 864 234

Auto sprowadzone ze Szwecji do Polski w 2012r, kupione przeze mnie w lutym 2013r od osoby prywatnej z przebiegiem ok 200 000tys. Według mojej wiedzy bezwypadkowe.
Bogata wersja wyposażenia: min climatronic, el szyby x4, el lusterka, tempomat, podgrzewane fotele, airbag x2, nagłośnienie BOSE, el. antena, ABS.
Dodatkowo radio Balupunkt wysokiej klasy CD/MP3/Bluetooth/USB. Opony letnie na alufelgach 15' opony zimowe (2 szt zakupione w 2015r) na felgach stalowych.

Ważniejsze naprawy:
- 2012r montaż LPG sekwencja - spalanie miasto ok 12-13l trasa ok 10l, butla w kole .
- 206 tys nowy rozrząd,
- 218 tys nowe sprzęgło
- 231 tys remont zawieszenia - rachunek na ponad 1 000zł
- 232 tys wymiana wysprzęglika
- 245 tys nowe świece, regulacja zaworów
- W grudniu 2015r zostały WYMIENIONE SANKI ZAWIESZENIA 1 300 zł z wymianą (szukając tego modelu radzę zajrzeć pod podwozie i sprawdzić ich stan) z accorda 2002r o przebiegu 150 tys ich stan jest idealny. Wymieniłem też tarcze i klocki z przodu, oraz przegląd instalacji LPG.

Do zrobienia: centralny zamek działa tylko z kluczyka, pojawiła się rdza na rantach tylnych nadkoli, wypadałoby odgrzybić klimatyzacje, wyregulować zawory, oraz wymienić 2 opony letnie (pozostałe dwie wymienione w 2015r)
- Do auta dorzucam maglownicę (koszt 900zł obecna maglownica cieknie), linki hamulcowe oraz przewody paliwowe (przewody skorodowane) części w stanie idealnym pochodzą również z Accorda 2002r. Wymiana ww części to ok 800zł i pozostawiam to przyszłemu właścicielowi.

Samochód do obejrzenia w Warszawie Bemowo/Wilanów.
Zdjęcia z lata 2015r.

foty

rdza
matiuszek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 09 2012
Auto: Renault Clio
Skrzynia biegów: Manualna

27 Lut 2016, 14:12

Fajna doinwestowana sztuka ale według mnie za drogo bo na start trzeba wsadzić jeszcze jakieś 2000zł.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Lut 2016, 18:14

Tamta Honda jest z Warszawy więc dopiero za tydzień pewna osoba za mnie ją obejrzy

W międzyczasie znalazłem pewien okaz w moim województwie: wszystko piękne, ładne.. ale czy zbyt piękne aby było prawdziwe? Dealer więc czerwona lampka się zapala.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jestem gotów obejrzeć ten okaz ale bez waszych wstępnych opinii nigdzie się nie ruszam.
matiuszek
Nowicjusz

28 Lut 2016, 18:51

Raczej sprzedaje się już trochę czasu bo dwa pierwsze zdjęcia są z lata.
Barol
Awatar użytkownika

06 Mar 2016, 02:16

Samochód który wkleiłem kilka postów wcześniej po oględzinach. Dołączam parę fotek na początek

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Jaka jest opinia laika, czyli mojej skromnej osoby na temat tego auta? Rdzy trochę jest na tych nadkolach ale to chyba wiadome przy japońcach. Coś tam błotniki facet miał malowane ale to też raczej standard.
Maglownica cieknie ale dołącza od razu drugą, tak samo linki do ręcznego bo ręczny nie działa i coś z pilotem centralnego, kluczem oczywiscie działa. Klima chodzi chociaż mówi że wypadałoby ją odgrzybić. Mowil tez ze w tym tygodniu błąd srs mu wyskoczył, nie wiem czy sie tym przejmowac bo to moze przez napinacz pasa czy cos. Ale nie wiem. Olej trzeba wymienic, facrt nie wymienial przed sprzedażą bo twierdzil ze nikt by mu nie wierzył czy cos tam bo tego nie ma sprawdzac. Flitry gazu były wymieniane, pojemnosc 36 litrów schowane w kole. Po miescie twierdzil ze na 300km mu starcza, ogólnie na gazie 70tys przejechał. Przełącza się na gaz po 2 minutach. Była krótka jazda testowa, nic nie szarpało, biegi wrzucane płynnie. Drugi komplet opon na alusach tylko ze ze dwie letnie do wymiany, płyn w zbiorniczku wyrównawczym czysty. Aha i mówił też że przewody paliwowe sparciałe. Wydaje się uczciwy, o wszystkich mankamentach wspomniał sam. O podwoziu nic nie mowil prócz tego że wymieniał sanki. Przy ostatecznym kupnie można jeszcze ew. do mechanika wziąć

Reszta jest opisana w kilka postów wyżej. Nie uważam że samochód jest zły chociaż przypominam że jestem laikiem w tej kwestii, i prosiłbym o przeanalizowanie wszystkiego. Cena początkowa to 8 900zł chociaz udalo sie wytargować 7 500 zł. Mógłbym ew. spróbować jeszcze mniej.

Co sądzicie o tym wszystkim? Brać? :)
matiuszek
Nowicjusz

06 Mar 2016, 09:18

Obawiam się, że ta rdza będzie nie tylko na nadkolach. Zdejmij plastikowe nakładki progów, może się okazać, że trzymają się na ,,słowo honoru". Jeśli blacharka jest w kiepskim stanie masz wsadu w to auto 6.000zł.
Wiem co mówię, mam takiego Accorda.
Koniecznie sprawdź uszczelki koło szyb przednich drzwi. U siebie mam dziurę, szukam srebrnych drzwi bez szpachli... I jeszcze pewnie sobie poszukam zanim znajdę.
Zainteresuj się rozrządem i luzami zaworowymi, zapłaciłem u siebie w 2.0 za to 1100zł.
spie...ył mu sie chyba silniczek wysuwania antety i zdjął całkowicie.
Sprawdź działanie klamek zewnętrznych, komplet 4szt. kosztuje 1000zł.
Spece z HAKP naprawiają je na druciki 8)
Ogólnie ten Accord wygląda na trupa.
Kup dobrego za 10.000-12.000zł.
Szkoda nerwów.

[link do oferty na Allegro wygasł]
BrutusM
Początkujący

Auto: Japonia

06 Mar 2016, 13:14

Też jestem tego zdania że nie warto.. ja bym nie kupił.
Barol
Awatar użytkownika

06 Mar 2016, 13:39

W takim razie odpuszczę ten model, rozejrzę się za innym lub inną marką. Będę tu jeszcze pisać

ten jest ładny chociaż cena trochę wysoka jak na mnie ew. do negocjacji.
matiuszek
Nowicjusz

06 Mar 2016, 13:53

Zerknij na te:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - kolega mike1735 jest z Zawiercia więc może by obejrzał.
[link do oferty na Olx wygasł] - dopytaj o gaz czy faktycznie jest nowy..
Barol
Awatar użytkownika

13 Mar 2016, 17:06

A co sądzicie o sprowadzaniu auta z Niemiec?

[link do AutoScout24 wygasł]

według mnie cudo
matiuszek
Nowicjusz

13 Mar 2016, 21:12

Można się zastanowić ale na Accorda bym nie liczył bo jak np masz w podanym przez Ciebie linku,cena 10k a do tego trzeba doliczyć koszty transportu i opłat i robi się z 13-14k.
Barol
Awatar użytkownika

17 Mar 2016, 19:39

jestem poważnie zainteresowany tym modelem

Jak nie znajdziecie żadnych nieprawidłowości na zdjęciach to będę się umawiał z gościem na oględziny, według mnie ładna sztuka
matiuszek
Nowicjusz

18 Mar 2016, 00:18

No ładna ale poproś o nowe zdjęcia bo te pochodzą z lata.
Barol
Awatar użytkownika