Opel Astra 1998.r 7,5tysiąca

11 Maj 2011, 23:17

Otóż zauważyłem w moim mieście Opla Astrę 98' - I rok produkcji tej generacji Astry. Jest to diesel 2.0. Od właściciela dowiedziałem się, że auto ma przebieg 108 000 i wycenia je na 7,5tysiąca zł. Myślicie, że jest to możliwe żeby auto fakt, że z 98 roku ale z takim przebiegiem kosztowało tyle? Dodam, że obejrzałem tak powierzchownie to auto i bardzo dobrze się prezentuje. Pozdrawiam
nadworny
Nowicjusz

Miejscowość: Sieradz

11 Maj 2011, 23:31

Cena normalna chyba, ale przebiegu to ma raczej wiecej niz na liczniku. :) Kupiona w kraju czy sprowadzana? Jeszcze jak w kraju kupiona i jakis dziadek uzywal przez dobrych pare lat, to szansa jaks tam jest na przebieg orginalny lub malo cofniety.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

12 Maj 2011, 09:34

Dokładnie,jeśli była kupiona u nas w salonie to przebieg może być realny.Ogólnie jeśli auto jest dobrze utrzymane i technicznie jest ok to cena jest wporządku.Czasami lepiej dopłacić za auto w lepszym stanie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Maj 2011, 14:23

A możecie mi powiedzieć na co zwrócić uwagę gdy będę oglądał samochód? Chodzi o o to jakie problemy mogą się pojawić niedługo po zakupie auta, a przed którymi mogę się ustrzec sprawdzając je? Sam tez myślę, że z tym przebiegiem to do końca nie jest tak. Pozdrawiam
nadworny
Nowicjusz

12 Maj 2011, 18:41

Główny problem w Astrach to rdza (szczególnie progi i tylne nadkola więc to zobacz dokładnie),sprawdz też czy z silnika coś nie kapie (czasami sprzedający tego nie zatajają),sprawdz szczeliny między kołami przednimi a błotnikami (jeśli nie są równe to auto miało dzwonka).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Maj 2011, 19:56

Jak diesel kupiony u nas to można liczyć 20 kkm rocznie, jak sprowadzony to 30 kkm i więcej ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi ASX 2013, Mocny – Bezpieczny – Prosty
    Od dnia premiery w 2010 roku model Mitsubishi ASX sprzedał się w 250 tyś. egzemplarzy, z czego 140 tyś. znalazło nabywców w Europie i Rosji. Tym samym pojazd stał się globalnym rynkowym przebojem firmy Mitsubishi Motors ...
    Zima nadchodzi !!
    Zapalanie krok po kroku Jeśli auto jest mocno zaśnieżone, dobrze jest w pierwszym rzędzie oczyścić tablicę rejestracyjną. A już bardziej na serio - okolice drzwi (lub całe auto, o ile jesteśmy pewni, że zapali) po to, by ...

12 Maj 2011, 20:37

Jeszcze jedno pytanie. Jeśli samochód był kupiony w kraju i ma normalnie książkę serwisową to to może być i tak oszukany przebieg?
nadworny
Nowicjusz

12 Maj 2011, 20:54

Książke serwisową można bardzo łatwo podrobić więc to i tak nic nie daje.
Barol
Awatar użytkownika

12 Maj 2011, 21:16

Serio chłopaki. Jak się naczyta tyle tych informacji o tym jak każdy chce każdego naciągnąć na rzęcha, to aż się odechciewa takich zakupów...
nadworny
Nowicjusz

12 Maj 2011, 21:18

No ale co zrobić,najlepiej to jechać z mechanikiem albo jechać na jakiś warsztat/stacje żeby sprawdzili co i jak.
Barol
Awatar użytkownika

13 Maj 2011, 11:51

Można też przez kilka tygodni/miesięcy czytać rozmaite poradniki albo... przez tydzień blog tylika http://tylik.motogrono.pl/ znacząco układa w głowie. No a potem oglądać. Obejrzeć 3-5 aut dla praktyki zanim się coś wybierze dla siebie.
kimkes
Początkujący

Miejscowość: skątowni
Auto: Vectra B 1.8 16V

13 Maj 2011, 12:33

nadworny napisał(a):Otóż zauważyłem w moim mieście Opla Astrę 98' - I rok produkcji tej generacji Astry. Jest to diesel 2.0. Od właściciela dowiedziałem się, że auto ma przebieg 108 000 i wycenia je na 7,5tysiąca zł. Myślicie, że jest to możliwe żeby auto fakt, że z 98 roku ale z takim przebiegiem kosztowało tyle? Dodam, że obejrzałem tak powierzchownie to auto i bardzo dobrze się prezentuje. Pozdrawiam

To jest Astra II?!!! W dieslu za 7,5 tys. zł i 108 tys. km przebiegu?!!!!

Jak dla mnie to auto to jakiś parch poskładany z dwóch innych.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

13 Maj 2011, 12:56

Trafne spostrzeżenie,ja myślałem że to Igeneracja :oops: więc jeśli to II to ja bym uważał na nią i ta generacja nie rdzewieje bo miała ocynk.
Barol
Awatar użytkownika

14 Maj 2011, 09:53

buahahah to ja w swoim opelku na benie mam oryg. przebieg bo sam z 70 tys nalatalem 190 i rocznik taki sam :D normalnie zal mi tych ludzi co cofaja te liczniki jeszcze diezel ja by sie w tego złoma nie pchal ! Najlepiej jak bys fotki porobil :) i pogadal z gosciem kto to jest ! Kto by diezla kupowal zeby stało !?
s1ash
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ze wsząd

14 Maj 2011, 16:29

Sa takie przypadki,sasiad ma VW Polo III Sedan SDI i auto wiecej stoi w garazu niz jezdzi a on sam do roboty autobusem jezdzi.
Barol
Awatar użytkownika