Opel Astra 2 1.4 16v - wyciek oleju.

26 Kwi 2009, 13:05

Witam.
Kupiłem Opla Astrę 2 1.4 16v, rok produkcji `99 . Mam problem z wyciekiem oleju pod miska olejową. Olej kapie z zaślepek gumowych znajdujących się w misce olejowej. Simering na wale korbowym jest na pewno dobry. Co może być tego przyczyną? Pozdrawiam.
xbogdan
Nowicjusz

Miejscowość: Gorlice.
  • 26 Kwi 2009, 21:08

ople maja taka wade ze po pewnym czasie zaczynaja cieknac spod miski wystarczy wymienic uszczelke miski olejowej i bedzie wszystko ok. nie ma sie czym martwic to normalne w oplach
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

27 Kwi 2009, 16:38

to nie jest na pewno wyciek spod miski, bo załozyłem nową uszczelkę i w dodatku na kleju i mimo tego olej i tak kapie z zaślepek gumowych znajdujących się w dolnej części miski od strony skrzyni biegów.
    xbogdan
    Nowicjusz

27 Kwi 2009, 19:35

mógbys zrobic zdjecie tych zaslepek
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

28 Kwi 2009, 17:23

nie dam rady zrobić zdjecia,bo oddałem auto do warsztatu bo nie mogłem znieść już tego kapania. pozdrawiam.
    xbogdan
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
      Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
      Renault Twizy w Łazienkach Królewskich
      Renault Twizy zostało zaprezentowane przy hipodromie w Łazienkach Królewskich, w czasie finałów zawodów jeździeckich w skokach przez przeszkody. Twizy daje początek nowej epoce pojazdów elektrycznych, ...