Opel Astra 2000r. za 2500zł - czy warto

29 Cze 2020, 14:34

Witam! Szukam porady na temat tego samochodu

[link do Sprzedajemy wygasł]
Astra G Kombi z 2000r., 219tys. km, za 2500zł

Szukam czegoś taniego, pierwszy własny samochód. Oczywiście nie oczekuję, że to auto na wiele lat, bardziej 2 lata powiedzmy, na użytek codzienny i długie trasy. Podobno te Astry są tanie w naprawie i mało sie psują. Ale czy za taką cenę to w ogóle ma sens?
emzo
Obserwowany

29 Cze 2020, 14:38

Tu nie ma co oceniać zdjęcia są beznadziejne..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Cze 2020, 14:40

Za takie pieniądze nikt nie będzie się pewnie przykładał do zdjęci ale patrząc tak na nie moim zdaniem nie jest źle i na tyle co widać to warto go obejrzeć na żywo i wtedy dokładnie ocenić.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

29 Cze 2020, 14:58

Oj zdziwiłbyś się,sam osobiście kupiłem już 3auta poniżej 2000zł i o dziwo każde miało jakieś defekty na foto przedstawione więc to zależy od sprzedawcy.

Oczywiście jak masz niedaleko to podjedź obejrzyj.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

30 Cze 2020, 11:17

Masz blisko - jedź oglądaj na żywo. Pamiętaj, że Ecoteci w Oplu lubią olej, a najbardziej ten 1.6. Wiadomo, że jak bierze 1l na 3-4 tys.km to jeszcze można dolewać i jeździć (w końcu to auto za 2 tys), ale może też już brać powyżej 1l/1000km...
Ossy
Forumowicz VIP

Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

30 Cze 2020, 20:58

Sam miałem Astrę za 1500zł jeszcze z gazem. Jeździł dobrze, na nic w nim nie narzekałem. Odsprzedałem jeszcze sprawny ze względu na słaby stan blacharski. Nie chciałem też wydawać więcej na drobne usterki. Części ogólnie tanie.
Czarooo
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Jedź swoim torem i trzymaj się właściwego pasa
    Niebezpieczne zjeżdżanie samochodów na sąsiedni pas ruchu, zwłaszcza na zakrętach oraz przekraczanie linii wyznaczającej granice toru jazdy to tylko niektóre z bardzo niebezpiecznych nawyków kierowców, ...