Opel astra 2004

01 Lip 2008, 15:04

Witam!
Znalazlem w komisie astre 2004 rok, 1,6 benzyna, kombi. Przebieg 150 tys. Chca za nia 23000 zlotych. Ma nawet ksiazke serwisowa, bo jest to auto odebrane z leasingu. Czy to sie oplaca? I jeszcze jedno. Astra ma krate. Powiedzieli mi, ze moga ja legalnie zdemontowac. Czy to prawda? Nie chcialbym miec jakis nieprzyjemnosci z powodu demontazu kraty, a kupuje auto prywatnie, wiec nie zalezy mi na niej, bo Vatu i tak nie odlicze.
pozdrowienia dla wszystkich użytkowników dróg :)
kubik
Początkujący

01 Lip 2008, 21:51

Jesli auto ma kratke, bo jest zarejestrowane jako ciezarowe to z tego, co wiem nie mozna jej sobie od tak po prostu zdemontowac...
Wiem,ze kiedys byly z tym problemy jesli ktos sobie chcial wyjechac za granice na przejsciu granicznym dla samochodow osobowych (formalnie jego auto z krata bylo ciezarowe)...
Ale nie wiem jak jest teraz z tymi kratkami.

Co do ceny samochodu to wydaje sie byc odpowiednia dla tego rocznika...
Ja mam Astre 2002, ale hatchbacka, z kombi nie mialem do czynienia.
Co do silnika 1,6 100km, to jest juz dosc dobra moc ;)
Spalanie rzedu 8 litrow na 100 do przezycia.
Jesli przebieg jest udokumentowany, a samochod dobrze utrzymany (najlepiej poogladac z kims, kto sie na tym zna) to tylko brac :D
Astra to samochod znakomity na polskie drogi, ma dobre zawieszenie.
Ekonomiczny i bardzo przestronny w srodku.
Moze do deski rozdzielczej mozna sie przyczepic,ale mi pasuje taka,
bo jezdze drugim juz oplem z kolei :D
Litas
Początkujący

Miejscowość: Cieszyn
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajdowe Mitsubishi L200
    Pojazd za kierownicą którego ściga się w tym roku załoga Adam Małysz/Rafał Marton został przygotowany przez zespół fabryczny Mitsubishi Ralliart w klasie T1.1 - samochody prototypowe napędzane silnikiem benzynowym. ...
    Uwaga! Od 1 czerwca 2021 ważne zmiany w przepisach.
    Od 1 czerwca 2021 roku wchodzą dość istotne zmiany w ustawie PoRD. Dotyczą nie tylko kierowców, ale też pieszych. Co się zmiania? Na początek najbardziej kontrowersyjny i pokręcony przepis : 1. pieszy znajdujący się ...