Opel Astra 3

31 Mar 2014, 15:37

Witam.
Mam zamiar kupić opla astrę. Jest u mnie w okolicy do sprzedania z 2008 roku 1.9 150 KM z przebiegiem 207 tys. km. Cena za jaką ktoś chce sprzedać to 19 750 zł. Boję się jedynie żeby nie wpakować się w spore koszty bo przy takim przebiegu trochę części może być zużyte już. Warto kupić ten samochód z takim przebiegiem czy lepiej poszukać czegoś z mniejszym stanem?
JacoB
Nowicjusz

Miejscowość: kołobrzeg
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Obecnie brak

01 Kwi 2014, 12:24

Przebieg duży jak na auto z 2008r. ktoś musiał nim ładnie gonić bo, ja mam taka astrę z 2004r. i mam 180tys. Sprzedaje ja teraz właśnie ale, widzę za daleko mieszkasz :P Powiem ci z mojego doświadczenia ze mam ja 3 lata i jedynie co robiłem w niej to 2 razy już regenerowałem alternator i raz padł mi czujnik położenia wału dość drogo.
Cześć jestem Janusz :)
dzenx
Nowicjusz

Miejscowość: KrK
Auto: Fiat Bravo
Silnik: 1.9 JTD
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

01 Kwi 2014, 14:36

Po pierwsze trochę tanie, po drugie przebieg jak najbardziej normalny.. Auto ma już 6 lat..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

01 Kwi 2014, 21:48

Normalny człowiek prywatnym autem zrobił by maksymalnie 150tys w 6lat ale, wiadomo jak jest ściągnięty z Niemiec lub Holandii to może mieć nawet z 300tys. Ja maks. robię rocznie 18tys. i wydaje mi sie ze to już jest dużo.
Cześć jestem Janusz :)
dzenx
Nowicjusz

Miejscowość: KrK
Auto: Fiat Bravo
Silnik: 1.9 JTD
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony mają moc – ratują życie, tylko daj im szansę
    Dawno, dawno temu wszyscy jeździli na jednych oponach i marzyli o Fiacie 125p. Rzeczywiście, historycznie opony na cały rok towarzyszyły motoryzacji przez wiele dziesięcioleci. Z czasem jednak, zwłaszcza od lat 80’, ...
    Jak samochody autonomiczne zmienią nasze miasta?
    Samochody autonomiczne mogą całkowicie zmienić sposób przemieszczania się po miastach. Nie jest to odległa perspektywa – badanie przeprowadzone na zlecenie Renault Polska przez Kantar TNS wykazało, że większość ...