Opel astra 96 rok 1.7tdl

24 Maj 2008, 18:00

witam mam problem z popychaczami zaworów silnik się zazgrzeje i łamią sie popychacze zaworów stało mi sie tak 3razy niewiem co jest grane regulatory za karzdym razem po zdjęciu wałka były wyciskane wszystko nowe dobrze ustawione a mimi to po zagrzaniu sie silnika pękają dzwigienki.jerzeli ktos sie spotkał z tym to prosze o pomoc silnik 1.7 diesel oploski pozdrawiam
domin
Początkujący

Miejscowość: WROCłAW
  • 24 Maj 2008, 18:08

czy rozrzad na pasku jest ustawiony prawidłowo?robiłes to sam czy jakiś mechanik składał?
    chicken19
    Zaawansowany

24 Maj 2008, 18:15

mechanik ustawiał według ksiąrzki silnik palił od strzała i cicho chodził wszystko było ok do czasu dopuki sie nie zagrzał i tak 3 razy
    domin
    Początkujący

27 Maj 2008, 13:59

Sprawdź czy nie ścieło klina na małym kole od rozrządu.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

27 Maj 2008, 14:49

tego nie sprawdzałem ale wałek sie kręci i jakąś kompreche tam ma wczwesniej auto kolesiowi sie zagotowało i jakiś czas tak jechał zgasił i niezapaliło juz
    domin
    Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tatra – nietypowa czeska ciężarówka
      Tatra – czeski producent samochodów ciężarowych słynie z niekonwencjonalnych rozwiązań technicznych, a jego pojazdy są synonimem mobilności w najtrudniejszych warunkach terenowych. Korzystając z zaproszenia, ...
      Klasyki Audi na Goodwood Festival of Speed
      Na linii startowej tegorocznego Goodwood Festival of Speed, który w dniach od 4 do 7 lipca odbędzie się w południowej Anglii, Audi Tradition wystawi trzy historyczne samochody. Do angielskiej Mekki miłośników ...