Opel Astra - brak rezerwy

16 Lip 2009, 23:49

Witam. Mam takie pytanie. W swojej Astrze nie mam kontrolki rezerwy. Tzn kontrolka sama z siebie to jest, ale nie zapala sie kiedy w zbiorniku jest "żyd". Licznik jest od nowości w tym samochodzie i nie pamietam by ta kontrolka się kiedyś wogóle zapaliła. I moje pytanie brzmi czy da sie jakoś tą kontrolkę włączyć by sygnalizowała mi brak palwa w zbiorniku?
17koniu17
Nowicjusz

Miejscowość: Dobrzany
  • 17 Lip 2009, 10:56

Jak przekręcisz zapłon to się zapala? Jak nie to sprawdź żarówkę.
    Kubuch
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
    Przebieg/rok: 20tys. km
    Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
    Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2013

17 Lip 2009, 12:29

Jak nie zarowka to wina jest plywaka.
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

17 Lip 2009, 13:33

Przewód z kontrolki rezerwy,który wychodzi z baku przyłóż do masy.Jak się kontrolka zaświeci,to winny jest pływak,z założeniem,że wskaźnik paliwa działa.Bo jak też nie działa,to winą jest brak masy na pływaku.
    Jak kontrolka się nie zaświeci,to być może żarówka spalona lub przrwa na przewodach.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

17 Lip 2009, 17:40

gdy przekrece zaplon to nie zaswieca sie. ale z tego co zauwazylem to w wiekszoci astrach z 92 jest ten problem.. a moze byc takie cos jak fabrycznie "nie wstawienie kontrolki"?
    17koniu17
    Nowicjusz

Miejscowość: Dobrzany
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept X1 2008
      W przypadku BMW Concept X1 projektanci zawarli klasyczne cechy i język stylistyczny modeli BMW X w pojeździe nowej klasy. Wyrafinowanie, zwinność, wszechstronność i jakość premium – wszystko to zostało odzwierciedlone ...
      Czy płukanki do silnika rzeczywiście pomagają?
      Temat płukanek do silnika to powód do niekończące się dyskusji. Niektórzy uważają, że użycie płukanki nie tylko nie pomaga, ale może nawet zaszkodzić silnikowi. Inni są fanami płukanek i stosują je jako środek ...