Opel Astra Cena i silnik

03 Maj 2007, 10:10

Witam.

Zamierzam kupić Opla Astrę sedan: rocznik 1996,115 000 km, 1400cm3, benzyna, autoalarm, poduszka powietrzna, radio + CD, garażowany, cena 9,5 tyś. Obecny właściciel twierdzi że stan techniczny samochodu jest bdb. Czy cena samochodu jest odpowiednia. Zdarzyło mi się znaleźć kilka samochodów nieco młodszych lub z gazem za nie więcej niż 9 tyś.

I jeszcze jedno pytanie znalazłem na tym forum wypowiedź że wersje z silnikiem 1.6 są lepsze od 1.4. Dlaczego? chyba nie pod względem ekonomicznym. Czy wersja 1.4 jest dużo słabsza. Zamierzam często jeździć pod dość bystrą górkę z pełnym stanem.

Z góry dzięki za odpowiedzi
deacase
Nowicjusz

Miejscowość: z gór

03 Maj 2007, 10:31

Jeśli zamierzasz podróżować z pełną obsadą, to silnik 1,4 może sobie nie radzić. !,6 jest zdecydowanie lepszy pod tym względem, a już całkiem dobrze byłoby z 1,8 - jeśli nie przeszkadza Ci wyższe OC.
Nie wiedzieć - też radość!
malken
Aktywny

Miejscowość: Poznań

03 Maj 2007, 19:18

1.4 potrafi spalić więćej niż 1.6 :) silnik 1.4 to kompletna pomyłka w tym samochodzie...niewspominając już o 1.2....

silnikiem 1.4 miałem przyjemnść jeździdź...o elastycznośći to lepiej nie myśleć.przyspieszenie?-można powiedziedź że występuje w tym samochodzie zanik tej wielkośći. V max nie wiem bo nie miałem cierpliwośći tym jeździdź.porażka. słysząłem żę wersja Twin cam juz troszkę lepsza jest ale nie miałem przyjemności tym jeździdż. Astra II ma podobno juz ocynkowane blachy co przemawia za nią. ale nie z silnikiem 1.4...ak nie chcesz żałować to zostaw ją w spokoju
ZZZ-zakuć ,zaturbić, zapi***alać
misiekemeryt160
Początkujący

Miejscowość: DZIAŁDOWO
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MINI E (od 2008) - samochód elektryczny
    BMW Group po raz pierwszy zaprezentowała MINI E w 2008 roku, wprowadzając flotę ponad 600 zasilanych wyłącznie elektrycznie pojazdów do codziennego, prywatnego użytku. Zapoczątkowano szeroko zakrojony projekt pilotażowy, ...