Opel astra classic 1 kombi 99r - opinie

17 Lis 2009, 19:00

witam . Mam do was pytanie odnosnie samochodu jaki jest w temacie. Mam na oku fajną asterke z 99 roku w gazie z silnikiem 1.6 16v o mocy 100km . Co sadzicie o tym aucie ? Warto jest je kupic ? Słyszałem ze ople "lubią" gaz i dobrze sie na nim sprawują a astra classic z tym silnikem w nadwoziu kombi podobniez nie jest złym samochodem. Co o tym myslicie .Prosze o wasze opinie
Ostatnio edytowany przez master123, 21 Lis 2009, 13:25, edytowano w sumie 1 raz
master
master123
Nowicjusz

Miejscowość: kutno

17 Lis 2009, 22:20

Gaz lubią silniki ośmiozaworwe. Szesnastki same w sobie nie są za rewelacyjne (biorą olej) a z gazem może być naprawdę lipa.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

18 Lis 2009, 07:28

Jako użytkownik takiej Astry kombi z gazem,mogę powiedzieć że największą jej zaletą jest prostota budowy,tanie naprawianie i walory transportowe.
Co do głowic to sam mam 8-zaworówkę ale słyszałem to samo o 16-stkach co Kubuch.
Nie ulega za to wątpliwości,że dynamika 1,6 16v w tej lekkiej karoserii Astry I,jest bardzo dobra. :smile:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

19 Lis 2009, 08:55

czyli ogólnie warto kupic taką astre tym bardziej ze nie jest ona droga no i rocznik nie najgorszy
master
master123
Nowicjusz

Miejscowość: kutno

19 Lis 2009, 20:14

Jest tylko jeden szkopuł i kryterium dyskwalifikujące ewentualny zakup,a mianowicie widoczna rdza na tylnych nadkolach lub progach. Jeśli jej nie ma ,a auto nie ma wad stwierdzonych po jezdzie próbnej,to warto kupować..!
Zadbana Astra I,to auto które prędzej się znudzi niż przysporzy poważnych i drogich kłopotów.
:smile:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

29 Lis 2009, 16:16

artur73 napisał(a):Zadbana Astra I,to auto które prędzej się znudzi niż przysporzy poważnych i drogich kłopotów.
:smile:

racja, mam Astre I z '99 w benzynie i sprawóje sie znakomicie. Po 10 latach pojawiły się jedynie pęcherze na karoserii w 2-3 miejscach.
Sullivan
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autocasco dla motocykla - o czym pamiętać
    Jazda motocyklem kojarzy się z radością i przyjemnością, jednak nie można zapominać o potencjalnych ryzykach i nieprzewidzianych sytuacjach, jakie się z nią wiążą. Aby finansowo zabezpieczyć się przed ich skutkami, warto ...