Hej!
Nie chcę zaśmiecać forum, więc napiszę jeszcze raz w tym samym temacie
Jestem już na etapie szukania samochodu i wybór raczej padnie na 1.8 125km bądź 1.8 140km a do tego LPG, bo uznałem, że nie chcę diesla no i troszkę się obawiam spalania i awaryjności turbo benzyn.
Chciałem jeszcze dopytać o tą wersję 1.8 140km ze zmiennymi fazami rozrządu, są z nią jakieś problemy? Planuję założyć gaz od razu po zakupie i jeśli obsługa tego silnika będzie polegała na regulacji luzu zaworowego co 20-30 tys to spoko, tylko ile będzie to kosztowało i czy zrobi to każdy mirek mechanik czy trzeba kogoś kto się zna? Oprócz tego luzu to są jakieś problemy z tym silnikiem względem słabszej wersji? No i można to nazwać takim "v-teciem od opla"?
Jeszcze interesuje mnie jedna rzecz, jak założę do takiej astry gtc z 1.8 125km jakieś felgi 17 bądź 18 cali to odbije mi się to jakoś negatywnie na zrywności samochodu?
Ogólnie to widzę, że teraz jest mało ogłoszeń samochodów. Brać co jest czy czekać do wiosny? Myślałem, że tylko motocykle mają taki zimowy przestój, a tutaj taka niespodzianka
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Co sądzicie?