REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
mike napisał(a):P.S to się tak nie da, żeby "szybko jeździć, a mało płacić na stacji"
jeszcze nie kupiłeś, a już tuningujeszPinkyy napisał(a):Tylko ile przyrostu mocy da mi chip w 1.9 120km? Bo ogólnie to chciałem dynamiczny samochód, a 120km tak średnio mi się uśmiecha. Plan był na chip tego 1.9 150km, podobno da się ugrać 190km no i to już jest fajny wynik, tylko jeszcze kwestia ile taki chip mi zwiększy spalanie, bo 2.0t byłby raczej bez chipowania bo 200km jest raczej ok.
to zależy też od innych czynników, ale będzie ok.Pinkyy napisał(a):krótkie przejażdżki po 20km, czasem wypad 5km do sklepu i przykładowo raz w tygodniu wyjazd 60km) to diesel z dpf da radę czy nie?
można je czyścić mechanicznie lub wypalać w trybie serwisowym. Wymiana to ostateczność.Pinkyy napisał(a):Wgl ten filtr to trzeba jakoś wymienić po jakimś czasie jeśli się zatka?
no to niezły spec, jak on chyba wahadłowce konstruował, albo elektrownie atomowePinkyy napisał(a):Ogólnie to myślę, że mam dość ogarniętego gazownika w okolicy, robił mi gaz w 1.6
zależy co rozumiesz przez "lepiej się jedzi". Bo ja np ostatnio wolę wsiadać do zimnej benzyny, niż diesla, nawet na CR. Natomiast wiem, że Ty pytasz w kontekście "co lepiej zap@#$%^la", więc tak - diesel wcześniej kopnie w plecki, efektownie zadymi przy przyspieszaniu, więc szacun na mieście od kolegów z #dieselmusidymić. Natomiast Astra w benzynie będzie lżejsza, będzie mieć większy V-max, ma lepsze przyspieszenie (w serii i w dobrym stanie).Pinkyy napisał(a):Wgl to powiedzcie czym jeździ się lepiej, turbo benzyną o mocy 200km czy turbo dieslem o mocy 150km?
bliżej tych 15 - jak ajbardziejPinkyy napisał(a):1. Czytałem, że 2.0t ma spalanie gazu w granicach 11-15l, czy to realne?
UPG, regeneracja turbo, łańcuch rozrządu, remont głowicy (przegrzanie, bo lubi się zrąbać termostat), osprzęt typu sonda lambda, standardowo w Oplu - pierścienie tokowe (przez co spala olej i zmniejsza się kompresja).Pinkyy napisał(a):2. Co może się popsuć w 2.0t i na jakie koszty muszę być ewentualnie gotowy.
ogólnie pod gaz jest ok, ale musisz mieć kumatego gazownika, nie pana Wiesia, co to żaden Golf 1.6 czy inna Fabia go nie pokonaPinkyy napisał(a):3. Czy ten silnik dobrze znosi gaz i czy przy zakładaniu są jakieś problemy? Trzeba regulować luz zaworów?
patrz wyżej pod hasłem "przewymiarowanie komponentów"Pinkyy napisał(a):4. Koszt instalacji gazowej będzie większy niż w wolnossacym 1.6 16v?
kupisz, albo nie kupisz, 50-50. Poważnie zastanowiłbym się nad takimi za 12-13, a resztę zainwestował w porządny serwis, a może nawet regenerację turbo.Pinkyy napisał(a):5. Czy za 15tys znajdę zdrowy egzemplarz GTC z tym silnikiem czy jednak muszę coś dołożyć żeby spać spokojnie?
lekko licząc 7-10k za komplet, ale raczej bliżej tych 10.Pinkyy napisał(a):6. Ile może kosztować remont takiego silnika?
1-1,5kPinkyy napisał(a):Regeneracja turbo?
kompletne sprzęgło to ok 2-2,5k jeśli mówimy o czymś lepszym.Pinkyy napisał(a):Wymiana dwumasy?
na pewno będzie cięższy do dłubania, a przyrost mocy i tak nie da zadowalających efektów, bo jednak mniejsza pojemność. Lepszy, czy gorszy jako ogół - pytaj na oplarskich grupach/forach.Pinkyy napisał(a):7. Jak w przypadku 1.6t 180km, będzie podobny w kosztach/awaryjności do 2.0t? Też brać go pod uwagę czy nie?
raczej pierdoły - wymienisz jedną żarówkę - za moment spali się inna. Czasem musisz podłączyć pod kompa, bo jakaś funkcja się "odprogramowała" i nie da się jej zaprogramować z poiomu samochodu. Czasem musisz zatankować benzynę pod korek, bo jakiś czujnik w baku jest o kant kuli potrzaskać i pokazuje nieprawidłowe wartości na komputerze pokładowym (np. jest 1/4 baku, do rezerwy daleko, a on krzyczy, żeby zatankować, bo zostało Ci 5km zasięgu). No i creme de la creme, czyli matowiejące lampy z przodu.Pinkyy napisał(a):8. Czy ogólnie astry h gtc są awaryjne?
z turbo benzyn jakiegoś wielkiego wyboru nie ma, są przeróżne Vagi z 1.8t, ale tutaj sytuacja będzie podobna jak z 2.0t z Opla, z tą różnicą, że części będą tańsze, bo silnik montowany w dziesiątkach popularnych modeli. Jest jeszcze 2.0t w Renault, bardzo chwalony, trwały silnik. Ze względu na swoją niepopularność, możliwe do ustrzelenia fajne auto (Megane II i Laguna II, obowiązkowo po lifcie), może jakiś Mercedes W203 lub W208 z kompresorem, ale to już trochę wyższa półka i lubią gnić.Pinkyy napisał(a):No i tak ogólnie to dobrze robię decydując się na taką astrę gtc przykładowo z 2.0t bądź tym 1.9 cdti czy może w tych pieniądzach warto coś innego?
ogólnie pod gaz jest ok, ale musisz mieć kumatego gazownika, nie pana Wiesia, co to żaden Golf 1.6 czy inna Fabia go nie pokona no i jak myślisz o tuningu, to komponenty do LPG trzeba trochę "przewymiarować" (dać wydajniejsze), nie mówiąc już o dobrym strojeniu. Zawory hydraulika, więc nie ruszasz.
kupisz, albo nie kupisz, 50-50. Poważnie zastanowiłbym się nad takimi za 12-13, a resztę zainwestował w porządny serwis, a może nawet regenerację turbo.
z turbo benzyn jakiegoś wielkiego wyboru nie ma, są przeróżne Vagi z 1.8t, ale tutaj sytuacja będzie podobna jak z 2.0t z Opla, z tą różnicą, że części będą tańsze, bo silnik montowany w dziesiątkach popularnych modeli.
wiadomo, że pewniej zamontować samemu, ale jak trafi się coś fajnego z niestarą instalacją (dla mnie taką granicą jest mniej więcej 5 lat) to warto się zainteresować.Pinkyy napisał(a):Zastanawiać się nad kupnem auta z już założonym gazem, czy lepiej samemu?
na pewno podstawy, czyli wszelkie filtry, olej, rozrząd, świece (+ew kable WN), pokusiłbym się też o profilaktykę w postaci wymiany termostatu i sondy lambda (słabe punkty tego silnika). Nie wiem, czy myśląc o tuningu, nie byłoby dobrze dać turbo do sprawdzenia i ew regeneracji. No i to co wyjdzie, nie tylko w silniku oczywiscie.Pinkyy napisał(a):Co masz na myśli przez porządny serwis?
lepsze to niż nicPinkyy napisał(a):z 2k na serwis, będzie okej?
pisałem o tym wyżej.Pinkyy napisał(a):Mam się bać jakichś grubszych napraw przy takiej kwocie za auto, czy raczej nie? Na jakie koszty muszę być gotowy?
można napisać o tym dzieło na miarę Trylogii, Sienkiewicza, ale tak po krótce - na pewno będą to auta starsze (zarówno rocznikowo jak i konstrukcyjnie), ciężko będzie o dobry egzemplarz, ale silnik jest bdb znany mechanikom, rynek zamienników jest bogaty.Pinkyy napisał(a):Vagi z 1.8t będą lepsze niż astra?
jak zawsze wszystko zależy, zbyt ogólnie postawione pytanie. Wszystko zależy od tego, w jakiej budzie będzie zamontowany silnik, w jakim będzie stanie, jakie będzie mieć felgi/opony etc etcPinkyy napisał(a):1.8t w mocach podobnych do 2.0t od opla czyli granice 200km będzie miał mniejsze/większe spalanie?
Pinkyy napisał(a):Vagi z 1.8t będą lepsze niż astra? Chodzi tutaj o całokształt samochodu, wykończenie, wyciszenie itp itd.
1.8t w mocach podobnych do 2.0t od opla czyli granice 200km będzie miał mniejsze/większe spalanie?
kompletny rozrząd OEM 800-1000zł + wymiana kilka stówek.Pinkyy napisał(a):Ile kosztuje wymiana łańcucha rozrządu w 2.0t?
pasekPinkyy napisał(a):1.6t ma łańcuch czy pasek?
każdy jest bi, ale nie każdy skrętny.Pinkyy napisał(a):No i jeszcze chciałem się zapytać o xenony. Astry h miały bixenony czy zwykle xenony?
co rozumiesz przez naprawę? Ceny żąrników (część eksploatacyjna jak żarówki) możesz sprawdzić na neciePinkyy napisał(a):Psuje się to? Jakie koszty naprawy?