Opel Astra do 6500pln albo coś innego?

15 Lut 2019, 16:04

Witam, w końcu zdecydowałem się na swoje pierwsze auto dużo tu siedziałem i czytałem i z tego co wywnioskować mogę na chwile obecna dla mnie super autem był by opel astra G benzyna + gaz albo sama benzyna.
Też żeby się utwierdzić w moim przekonaniu zwracam się do was tutaj.
Otóż auta to potrzebuje na warunki miejskie, dojazd do pracy tak codziennie około 5km, weekendowe wyjazdy po 30km i raz na rok jak pojadę w góry/morze/mazury się nie rozleciał.
Oczekuję od auta bezpieczeństwa więc zależy mi na ABS i możliwe ESP.
Żeby też majątku nie wydawać na naprawę usterek itp myślę ze astra G rocznik powyżej 2003 dość dobrze wypada w kosztach.
Jakie są wasze opinie? może ktoś coś innego mi doradzi na pierwsze auto?
Mogę maksymalnie dać 6500zł na auto.
Rexikon
Nowicjusz

15 Lut 2019, 23:43

Skąd jesteś to coś się poszuka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Lut 2019, 09:26

Jestem z Katowic, i na moje pytanie chyba nikt nie zna odpowiedzi.
Rexikon
Nowicjusz

18 Lut 2019, 10:39

Przy Twoich przebiegach skłaniałbym się ku raczej samej benzynie.

Sama Astra w sobie nie jest zła,trzeba tylko uważać na rdzę i Ecoteci czasami lubią sobie chlapnąć olej (najgorzej tutaj wypada 1.6 16v który miał już taką wade fabryczną).

[link do oferty na Olx wygasł] - ta bardzo ładna i z jednym z najlepszych silników.
[link do oferty na Olx wygasł] - co prawda ten kiepski silnik ale facet ma go 9lat więc służy raczej bezawaryjnie tylko tylne prawe nadkole do poprawki (rdza).
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]? - masz pod nosem.

Tutaj jeszcze ciekawe ogłoszenie,też masz pod nosem,12lat w jednych rękach,serwisowany w ASO i udokumentowany przebieg więc łatwo można to sprawdzić tylko szkoda że nie ma klimy..
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012