Opel Astra F - Brak św. wstecznego

04 Sty 2008, 15:34

witam mam taki mały problem nie działa mi światło wsteczne i migawka od świateł długich czy maja one miedzy sobą jakiś związek i jaka moze być tego przyczyna za pomoc z góry dziękuje
hubert09
Nowicjusz

Miejscowość: z serca
  • 04 Sty 2008, 17:20

Po pierwsze sprawdz bezpieczniki. Jesli nie, to pewnie jakas kostka na kablach po drodze...a jesli nie to przelacznik swiatla wstecznego jest na skrzyni przekladniowej (przynajmniej u mnie tam jest)...

a najlepiej to wyłudź od kogoś schemat i bedzie widac gdzie te kable się zbierają razem...
    Czy zastałem Jolkę?
    sober
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraśnik/Lublin/Warszawa

06 Sty 2008, 14:01

weż jakąś kontrolke wrzuć wsteczny,przekręć kluczyk i sprawdz czy jest prąd na stykach żarówki.jeśli nie ma sprawdz włącznik na skrzyni biegów.nie wiem jak w astrze ale w kadecie jest na gorze skrzyni widoczny gołym okiem.zdejmij z niego przewody i zewrzyj je ze sobą.jeśli błysnie lampa wymień włącznik
    chicken19
    Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bernd Rosemeyer - legenda sportów motorowych
      Przed 75 laty zginął Bernd Rosemeyer, jeden z najlepszych kierowców wyścigowych w całej historii sportów motorowych. 28 stycznia 1938 roku, niespełna 28-letni kierowca poniósł śmierć w wypadku, do którego ...