Opel Astra F HB

21 Cze 2010, 13:29

Witam!

Mam problem z zamkiem w Oplu astrze F HB. Mianowicie gdy wsadzam kluczyk i chce przekręcić żeby zamknąć po prostu się nie da, kluczyk nie chce się przekręcić w żadną stronę. Psikałem już WD-40 ale nic nie pomogło. Za nie długo jadę trochę dalej i będę potrzebował zostawić auto na parkingu na noc no i trochę strach. Czy będzie konieczna wymiana całego zamka czy może będzie się dało temu jakoś zaradzić w inny sposób?

Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam!
Ostatnio edytowany przez Wacek_13, 21 Cze 2010, 16:12, edytowano w sumie 1 raz
Wacek_13
Początkujący

Miejscowość: Jaworzno

15 Sie 2010, 10:18

WD-40 nie zawsze pomaga,niestety u mnie też się kluczyk nie przekręca,ale mam centralny zamek więc nie mam problemu z tym mankamentem.Według mnie lepiej kupić nowy zamek,który kosztuje parę groszy i mieć święty spokój. :cool:

[ Dodano: 15 Sierpień 2010, 11:20 ]
http://www.tomiicars.com.pl/index.php?d ... egoria=53# tutaj masz linka,60zł... :grin:
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Den Haag
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach Euro NCAP
    Nowa SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach zderzeniowych Euro NCAP. "Bezpieczeństwo jest dla marki ŠKODA priorytetem. Odzwierciedleniem tego jest nasz najnowszy model. Naszym celem było stworzenie samochodu, ...