Opel astra f - zgasły wszystkie kontrolki

16 Gru 2006, 15:34

Witam dzisiaj chciałem wymienić żaróweczki( dwie) oświetlenia nadmuchów na desce rozdzielczej.I tak: wyjąłem jedną z nich i wstawiłem nową, przekręcam kluczyk-świeci pięknie.To samo zrobiłem z drugą, przekręcam kluczyk-krótkie spięcie i taki twego finał że rzadfna kontrolka mi sie nie świeci teraz, omawiane żaróweczki oraz nic na desce rozdzielczej.Wszystko podłączyłem na 100% tak jak było.Wiecie co mogło się stać jak to naprawić ja nie mam ppjęcia prosze o pomoc.Dodam że oświetlenie kabiny działa normalnie światła i cała reszta też, nie pala sie tylkol rzadne kontrolki i światełka na desce rozdzielczej.pozdr.
Ostatnio edytowany przez biemdablju, 04 Kwi 2010, 20:27, edytowano w sumie 1 raz
Ride to Live, Live to Ride
biemdablju
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lubelskie
  • 16 Gru 2006, 22:04

prawdopodobnie przepalił się bezpiecznik
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam

17 Gru 2006, 07:40

zgadza sie bezpiecznik był przepalony wczoraj już wymieniłem.dzięki pozdr.
    Ride to Live, Live to Ride
    biemdablju
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Lubelskie

01 Kwi 2010, 13:41

biemdablju napisał(a):Witam dzisiaj chciałem wymienić żaróweczki( dwie) oświetlenia nadmuchów na desce rozdzielczej.I tak: wyjąłem jedną z nich i wstawiłem nową, przekręcam kluczyk-świeci pięknie.To samo zrobiłem z drugą, przekręcam kluczyk-krótkie spięcie i taki twego finał że rzadfna kontrolka mi sie nie świeci teraz, omawiane żaróweczki oraz nic na desce rozdzielczej.Wszystko podłączyłem na 100% tak jak było.Wiecie co mogło się stać jak to naprawić ja nie mam ppjęcia prosze o pomoc.Dodam że oświetlenie kabiny działa normalnie światła i cała reszta też, nie pala sie tylkol rzadne kontrolki i światełka na desce rozdzielczej.pozdr.

Witam panowie jestem nowy na tym forum i o to mam podobny problem co kolega wyżej. Tylko że dodatkowo zapala się kontrolka ładowania, ale dopiero jak zapalę silnik i dodam gazu. Działają kontrolki kierunkowskazów. Do tego słychać dziwny dźwięk, coś podobnego jak ten co są zapalone światła tylko że cichy... Ni takiego nie robiłem oprócz wymiany oświetlenia przy nawiewie. Prosił bym o pomoc, co mogło się stać.
    jimi_knw
    Nowicjusz

Miejscowość: Knurów

02 Kwi 2010, 08:51

Sprawdz tez bezpiecznik a jak ok to odkrecaj zpowrotem wszystko i szukaj co zle zrobiles Zwroc uwage szczegolnie na czarne przewody
    elektron1234
    Aktywny

Miejscowość: Rzeszow

02 Kwi 2010, 08:56

masa koledze szwankuje, albo altek się kończy :mrgreen:
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

9 rzeczy, które musisz wiedzieć o nitro N2O
      Ludzie nieustannie czegoś poszukują – astrofizycy życia w kosmosie, biolodzy recepty na długowieczność, a tunerzy sposobów na wyciśnięcie jak największej mocy z silników. Ci ostatni mają najłatwiejsze ...
      Jak bezpiecznie korzystać z pobocza?
      Pobocze zajmuje trzecią pozycję wśród miejsc, gdzie najczęściej dochodzi do wypadków drogowych(1). Choć przepisy jasno określają, kto i w jakiej sytuacji może poruszać się po poboczu oraz kiedy można zatrzymać ...

16 Lut 2013, 21:21

Astra f 96 rok
    Witam. Dzisiaj chciałem wymienić żaróweczki oświetlenia nadmuchów na desce rozdzielczej. Rozkeciłem wszystko, wymeniłem żarówki wlączyłem zapłon i wszystko pięknie działało. Wyłączyłem zapłon po chwili chciałem sprawdzić czy jest dalej wszytsko ok i juz nie było. Po odpalenia samochodu na desce nie świeci się zadna kontrolka oprócz czerwonej akumulatora. Wymienione żarówki także nie świecą. Jak dodaje gazu to tylko lekko żarzą się inne kontolki i żaróweczki. Co mogło się stać? Problem jak u kolegi sprzed lat ale nie jest napisane jak to zrobił. Proszę o szybką odpowiedz z uwagi na autko w rozkładzie :P
    piaszer
    Nowicjusz

Auto: Opel
    Silnik: 1.6 16v
    Paliwo: Benzyna + LPG

16 Lut 2013, 21:47

tylko bezpiecznik Spokojnie sprawdz Dopiero opisywalem :ok:
    Odkodowanie radii samoch [email widoczny po zalogowaniu] tel 509674475 GG 6005324
    elektron1234
    Aktywny

16 Lut 2013, 22:17

A który bezpiecznik w astrze f za to odpowiada? bo sprawdziłem i żaden nie jest spalony... bezpiecznik 19?
    piaszer
    Nowicjusz

16 Lut 2013, 22:30

Prosze
    schemat bezpiecznikow astra F
    Wystarczy troche checi google .grafika
    Powodzenia
    Odkodowanie radii samoch [email widoczny po zalogowaniu] tel 509674475 GG 6005324
    elektron1234
    Aktywny

17 Lut 2013, 11:24

Zrobione ;) wymieniłem bezpiecznik sterowania automatycznymi lusterkami i dział :/ dziwne, że to ma znaczenie :P
    piaszer
    Nowicjusz