Opel Astra G 1.6 16V 101KM PB + LPG, warto?

24 Wrz 2012, 10:56

Cześć,
temat umieszczam co prawda w dziale "Jakie auto kupić?", lecz w sumie to wiem jakie chcę kupić. Tak jak w temacie mam zamiar zakupić Opla Astrę G (roczniki 2000-2005). Astra w hatchbacku. Samochód miałby pić sobie PB + LPG. Tylko zastanawiam się która wersja była by najodpowiedniejsza, bo szczerze mówiąc lubię sobie przycisnąć :oops: . Jednakże nie chciałbym zbyt dużo wlewać, dlatego też zastanawiam się nad wersją 1.6 16V 101KM. 90-konny 1.4 chyba będzie za słaby. Zależy mi na tym by nie był to golas, tzn. chciałbym mieć klimę, cent. zamek, komputer (tak by pokazywał spalanie itp.), parktronic (jeżeli nie ma to w przyszłości sam sobie dołożę, bardzo mi się podoba ten bajer), el. szyby (co najmniej przód) i lusterka, wspomaganie, radyjko i kierownica funkcyjna (nie koniecznie, ale przydatne). No i teraz moje pytanie ile na taki sprzęt w dobrym stanie muszę przeznaczyć? Czy w kwocie 12 tysięcy to się zmieści? Jeżeli nie to ile bym potrzebował?
Dzięki za przeczytanie i przyszłą pomoc. :)
asterka16
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Nie mam :(
2

24 Wrz 2012, 15:08

Za 12tys.zł spokojnie kupisz egzemplarz taki jak zakładasz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
1

24 Wrz 2012, 19:35

Spokojnie kupisz taką Astrę i masz racje szukaj z silnikiem 100 konnym
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
2

25 Wrz 2012, 08:43

Z tego co widzę w ofertach jest bardzo mało ofert z czujnikiem parkowania, czy jest to drogie i trudne do zamontowania? A po 2, czy warto jest kupować od razu zagazowaną Astrę, czy może kupić za mniejsze pieniądze i samemu udać się do gazownika?
asterka16
Nowicjusz
Awatar użytkownika

1

25 Wrz 2012, 15:01

Koszt montażu to max 300zł.
Lepiej kupić w benzynie i samemu założyć gaz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
2

26 Wrz 2012, 09:16

Czy coś z tego wygląda okej? :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] co prawda wolałbym troszkę nowszy, no i śmieszny przebieg (107k km)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ten jest w sumie nie daleko mnie, no ale 1.8 i od razu z gazem
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ten wyglada chyba całkiem ok, tylko, że wypucowany pod maska, że aż się świeci
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ten mi się podoba, ale też wyczyszczony bardzo
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] 77 tysiące ? :O
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] fajny, fajny, ale kto wymienia rozrząd 4 tys. km przed sprzedażą?
[link do oferty na Allegro wygasł] ten wygląda bardzo normalnie, nie jest odpicowany itp.
asterka16
Nowicjusz
Awatar użytkownika

1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

28 Wrz 2012, 08:36

Nikt nic nie powie? :cry:
asterka16
Nowicjusz
Awatar użytkownika

0

28 Wrz 2012, 09:30

Nie jestem znawcą ale pomogę ;)

1. Wygląda okey ale ma silnik EcoTec które do gazu najlepsze nie są, jedynie instalacja sekwencyjna.

2. Wygląda na zadbanego, trochę go odpicował ale nie jest źle. Również silnik EcoTec, musisz zapytać jaką ma instalację gazową i ile na niej jeździ.

3. Nie ma :D

4. Znowu EcoTec i wymyta komora silnika.

5. Nic złego nie widzę.

6. Nie wiadomo ile na gazie przejechał .

7. Nie no po jednym zdjęciu oceniać nie będziemy ;)
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
0

28 Wrz 2012, 10:30

@galakty - 7. zdjecia są w opisie aukcji :)
asterka16
Nowicjusz
Awatar użytkownika

0

28 Wrz 2012, 11:21

OJ :D

Moim zdaniem wygląda gorzej od reszty, jakiś podrapany, alufelgi też szału nie robią, do tego coś klapa bagażnika wydaje mi się że nierówno się domyka.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
0