Opel Astra G 1.8 B+G "Check Engine"

21 Paź 2009, 15:16

witam , mam problem w mojej astrze,polega na tym ze prawie cały czas pali sie kontrolka "check engine" Byłem u jednego mechanika i stwierdzil na podstawie podlaczenia pod kompa ze jest to sonda;) Wymieniłem ja na nowa, oryginalna lecz po podjechaniu pod dom kontrolka znowu sie zapaliła ;/ Pojechalem do stacji diagnostycznej,tam tez podlaczyli auto pod kompa i wyskakiwal ten sam błąd który mi skasowano,powiedziano mi ze zawyzono czy zanizono wartosc mieszanki i powinno byc dobrze. Po pewnym czasie znowu wyskoczyl ten blad. Co to moze byc?Gdzie szukac przyczyny i jak to naprawic?!
Rwawrzon
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Korytarz życia i jazda na suwak już obowiązuje!
      Przypominamy wszystkim kierowcom, że od 6 grudnia 2019 weszły w życie nowe przepisy dotyczące jazdy na suwak oraz tworzenia korytarza życia. Reguluje to ustawa z dnia 16 października 2019 roku o zmianie ustawy Prawo ...
      Ospały i senny za kierownicą
      Nie bądź ospały i senny za kierownicą ponieważ takie zachowania sprawiają, że reakcje kierowcy są dużo wolniejsze, jego percepcja słabsza, a do tego ryzyko wypadku dużo wyższe. Jesienią i zimą, kiedy dni są krótsze ...