Opel Astra G - ocena karoserii

01 Lut 2018, 12:32

Witam. Rozglądam się za Oplem Astrą G Bertone i natrafiłem na obiecujące ogłoszenie. Jako że nie znam się zbytnio na autach, posiłkuję się pomocą znajomych mechaników i wysyłam im linki do aut, które mnie interesują w celu uzyskania opinii. Nie będę na razie wysyłał tutaj linku do całego ogłoszenia, bo nie to jest tutaj problemem. Chodzi o fakt, że usłyszałem, że owa Bertonka, na podstawie tych zdjęć, była prawdopodobnie bita, bo:
1. Przód jest źle spasowany (mi się wydaje, że wszystko jest w porządku oprócz braku zaślepki).
2. W środku, na desce, nie widać wypuklenia, które wskazuje, że nie ma poduszek powietrznych + brak znaczka "airbag" + deska jest malowana.
3. Kolor karoserii po obu stronach aut się nie zgadza.

Tak więc chciałem zasięgnąć opinii większej ilości osób i dowiedzieć się, czy nie jest to po prostu uprzedzenie mechaników do Opla czy co? Według mnie przód, lampy, itd., są spasowane idealnie, kolor się zgadza wszędzie, a na kierownicy widnieje własnie znaczek "airbag". Czy może nie widzę tego, co widzą osoby zajmujące się samochodami?
AsDDsAa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 05 1988
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Opel Astra G

01 Lut 2018, 14:07

Zdjęcia karoserii są słabej jakości, do tego samochód jest na nich mokry.
"Airbag" powinno być też na desce przed pasażerem.
azzurro
Aktywny

Auto: Jeansowe kombi