Opel Astra G. Piasta łożyska z marki Denckermann opinia

08 Lut 2021, 12:09

Cześć
Nie będę ukrywał swojej złości, ale na początku grudnia byłem zmuszony do wymiany łożyska. Pojechałem do nowego mechanika i polecił mi piastę marki Denckermann. No i ta piękna część po 2 miesiącach znowu jest do wymiany. Mechanik proponował, że wymieni na nową tyle że też z Denckermanna. Co mam zrobić zgodzić się na łożysko z Denckermann i liczyć, że tym razem wytrzyma dłużej czy lepiej będzie jak odda mi pieniądze i poszukam innego mechanika i piasty z innej marki?
Marrunia
Obserwowany

08 Lut 2021, 12:55

Reklamy co ja bym kupił robić nie będę , ale co do samej marki Denckermann uciekałbym jak najdalej ...Google powie Ci wiele na temat opinii użytkowników ich części ...
hopusek
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Audi A3 8P
Silnik: 2.0 TDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

08 Lut 2021, 13:27

Stary zmień mechanika i upodobania co do marki części samochodowych :D
romwal
Nowicjusz

08 Lut 2021, 13:56

Ja to tylko tu to zostawię https://www.motoreplika.pl/porady/denckermann-niemiecka-jakosc-czy-chinska-tandeta
zawpaw
Nowicjusz

08 Lut 2021, 15:30

Zrobisz jak uważasz, ale są inne możliwości, Denckermann nie jest najlepszy wybór :ok:
koles1
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Volvo V50
Silnik: 1.6
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2005

09 Lut 2021, 09:53

Denckermann to specyficzna marka na rynku. Niby niemiecko brzmiąca nazwa, z siedzibą w Warszawie, a szefuje tam jakiś chińczyk. Krótko mówiąc niemiecka nazwa-polska firma-chińska jakość :lol: :lol:
Witto
Nowicjusz

09 Lut 2021, 10:16

Marrunia napisał(a):Co mam zrobić zgodzić się na łożysko z Denckermann i liczyć, że tym razem wytrzyma dłużej czy lepiej będzie jak odda mi pieniądze i poszukam innego mechanika i piasty z innej marki?
Zdecydowanie druga opcja. Skoro tu masz problem po dwóch miesiącach to może okazać się że po kolejnej wymianie pociągniesz dłużej ale to będzie np. 5 miesięcy. Lepiej tu znaleźć jaką sprawdzoną markę gdzie pewnie zapłacisz dwa razy więcej ale jak wymienisz taką część to już więcej nie będziesz musiał tam zaglądać przez dobrych kilka lat.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Lut 2021, 13:42

No chyba nie warto się w nich pchać, opinie na internecie też nie zachęcają, lepiej dołożyć niewiele w sumie i mieć coś porządniejszego.
pooonczek
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Opel Corsa D
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2007

10 Lut 2021, 09:30

No nie powiem, ale na twoim miejscu wziął bym hajs, skoro mechanior chce ci zamontować jeszcze raz Denckermanna to już coś mi w nim śmierdzi. Jak by zaoferował inną markę w podobnej cenie to jeszcze bym się zastanowił, ale jak chce cie ładować ponownie w te same problemy to już ci się powinna kontrolka w głowie zaświecić i nie pytać nas czy wymieniać znowu na Denckermanna tylko spytać o jakąś inną markę godną polecenia. Ja mogę ci polecić markę cenowo podobną do Denckermanna to popatrzył bym na SKV. Półka cenowa taka sama, a i opinie zbierają dobre. a poza tym sam mam od nich piastę już chyba koło 2 lat i bardzo dobrze się trzyma.
pawilin
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Audi A4 B6
Silnik: 1.8 t
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004

15 Lut 2021, 10:15

Piasta z Denckermann? 2 miesiące? I tak długo jak na nich wytrzymały. Nie jesteś pierwszą osobą, która ma już wyrobioną złą opinie o nich. Znajomy też coś montował właśnie z Denckermann i przed zakupem nie czytał opinii na ich temat i tak samo jak Ty się na nich przejechał. Do tej pory pluje sobie w brodę, że nie poszukał jakiś informacji, opinii na ich temat. Ale jak to się mówi: człowiek mądry po szkodzie i teraz nie ważne co kupuje to czyta opinie na ten temat :D
swierszcz81
Nowicjusz

Auto: Volkswagen Passat B6
Silnik: 2.0
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

15 Lut 2021, 10:35

Denckermann to nie najlepszy wybór na zakup części . Negatywne opinie mówią same za siebie .
rolryk
Nowicjusz

13 Kwi 2021, 14:24

Witam,
Podpowiesz mi proszę jakiej firmy piastę kupiłeś?? Mam do wymiany i też ciężko zdecydować , tyle tego i każdy poleca coś innego :o
gruchaa
Nowicjusz

14 Kwi 2021, 10:31

Cześć
Sprzedawca mi polecił piastę z SKV, kupiłem podjechałem do innego mechanika zamontował i sam nawet mówił, że często montuje części z tej marki. Póki co (odpukać) daje rade i nie mam się do czego przyczepić :) Ale jak się zastanawiasz to już teraz mogę Ci odradzić Denckermanna zresztą już o tym pisałem w temacie
Marrunia
Obserwowany

14 Kwi 2021, 13:17

Dzięki za pomoc. Spróbujmy z tym SKV :ok:
gruchaa
Nowicjusz

14 Kwi 2021, 13:51

próbuj próbuj, będzie ok.
hopusek
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Audi A3 8P