Opel Astra G

27 Sie 2016, 08:21

Dzień dobry,
od jakiegoś czasu poważnie zastanawiam się nad zakupem swojego pierwszego samochodu. Na tę chwilę skupiam się głównie na oplu astra G, ponieważ czytałem wiele opinii pozytywnych na temat tego modelu i sam miałem okazję kilka razy go prowadzić :) zdecydowałem się na silnik 1.8 benzynowy 125 KM, gdyż ponoć reszta benzyniaków trochę muli, rocznik od 2001 do 2004. Z tego tytułu nasuwa mi się pytanie, czy modele astry w tym przedziale rocznikowym będą się różnić od siebie dużo np. elementami nadwozia, czy raczej wszystkie modele w tych latach montowane były z tych samych części? Co sądzicie od autach od dilera? Czy blacha bardzo rdzewieje?
Mój budżet to 8 tys. Na portalach znalazłem dwie oferty, które mnie zainteresowały, link wrzucam w poście i byłbym bardzo wdzięczny za opinie :)

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pozdrawiam
Bajzel
Nowicjusz

Auto: nie mam

27 Sie 2016, 10:17

Pierwszy to jakiś wieloodcieniowy złom za śmieszne pieniądze..
Druga ładna ale też niska cena jak na sprowadzone i już opłacone auto..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Sie 2016, 14:39

No niestety w tej wersji silnikowej trudno jest coś znaleźć :(

a jak mógłbyś się odnieść do moich poprzednich pytań?
Bajzel
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

OffRoad Show Poland 2017
    Już po raz VI w Warszawie odbył się OffRoad Show Poland. Zwiedzający mogli oglądać najnowsze modele aut z segmentu 4x4, samochody przygotowane do turystyki oraz do sportu, quady, motocykle, kampery oraz zapoznać się z bogatą ...