Opel Astra G - wariujace szyby

04 Sie 2010, 18:52

Witam ostatnio bylem u mechanika który odpiął akumulator po wizycie stwierdziłem ze moje szyby przednie sie nie otwierają ani nie zamykają jak do tej pory ..znaczy się przed wizyta u mechanika jak przytrzymałem strzałkę otwierania lum zamykania szyb (ok2s)szyby same sie otwierały lub zamykały obecnie żeby otworzyć lub zamknąć muszę trzymać przycisk cały czas...
helmutkol
Nowicjusz

Miejscowość: jawor

04 Sie 2010, 19:59

Przytrzymaj przycisk otwierania szyby na otwarcie aż szyba zjedzie na dół , przytrzymaj jeszcze ze dwie sekundy . Puść . Zamykaj i jak szyba dojdzie do końca też przytrzymaj przycisk te dwie sekundy i powinno działać . Powtórz dla każdych drzwi.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

04 Sie 2010, 20:21

nie wiem dlaczego ale szyba od strony pasażera zadziałała a od kierowcy nie..

[ Dodano: 8 Sierpień 2010, 13:47 ]
Co do tych 2 sekund to sie mylisz, prawe tak jak piszesz zaskoczyly po 2sekundach ale lewe od kierowcy musiałem trzymać ok 10s po zjechaniu i po wjechaniu... pozdrawiam ......
helmutkol
Nowicjusz

Miejscowość: jawor
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jazda latem na zimówkach to zły pomysł
    Możesz nie być tego świadomy, ale pewnie w Twoim kręgu znajomych czy sąsiadów znajdzie się ktoś, kto jeździ na oponach zimowych. A może robisz to właśnie Ty? Czy warto tak ryzykować? Nie każda opona potrafi zapewnić ...