Opel Astra H 1.9 ctdi 150km biały dym przy odpaleniu

19 Sie 2014, 14:12

Witam, jestem posiadaczką Opla Astry 1,9 ctdi 150 km przy zakupie miała muła co mi nie pasowało, teraz już zostało to naprawione potwór na drodze, ale i tak mam z nią problem, miała usuniętą historię błedów więc salon opla wpierał mi że z samochodem jest wszytsko ok. No więc gdy odpalam ją rano to idzie biały dym który śmierdzi, wspominam że mój mechanik sprawdzał wtryski i wymienił świece, co nic nie dało, trzeba 2 min odczekać za nim silnik zacznie równo pracować, i wydaje mi się że jest lekkie falowanie na obrotach, mało tego przy 2tys. obrotów samochód szarpie, zazwyczaj jest to jedno szarpnięcie, no i jak dostanie więcej gazu to kopci na czarno, dzisiaj zauważyłam że jak po pierwszym odpaleniu pokopcił na biało po 2-3 min ustało, to później jak na maksa wcisnełam gaz to poszedł pierw czarny dym zaraz za nim biały, tego wcześniej nie było, dodam że dpf jest niby usunięty ale nie jest jednym słowem ktoś to kiedyś skopał od tego świeci się po przywróceniu tabeli błędów samochód z kluczykiem czego nie da się już usunąć, no i raz się zapchał spadł z obrotów i koniec, wymienili zawór egr, dodam jeszcze że atmosfery na cylindrach są różne od 30 do 15 chociaż po jakimś czasie rosną. Tak szczerze da się ten samochód jeszcze wyratować, przebieg 118 tys. wymiana rozrządu 85tys.
Martyna77
Obserwowany

Auto: Opel Astra H
Silnik: 1.9 ctdi 150km
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ford GT
    Ford GT nie jest oczywiście modelem seryjnym, a egzemplarzem po skrajnych modyfikacjach dokonanych przez Performance Power Racing z Florydy. Specjaliści z tej firmy w konstrukcji pojazdu zastosowali materiał wykorzystywany ...