Opel Astra H KOMBI 2.0T

20 Sie 2016, 16:40

Cześć. Od razu napiszę, że jestem kobietą i na samochodach nie za bardzo się znam.
Mam propozycję kupna astry kombi 3 w wersji 2.0T 200KM z 2005r., benzyna+LPG Przebieg 190 000km. Samochód na pewno bezwypadkowy i z takim własnie przebiegiem. ( oferta jest od mojego szwagra..;) Klima jest do naprawy (podobno jakaś sprężarka czy coś takiego nie działa i trzeba ją wymienić).
To będzie mój pierwszy samochód, a na aukcjach takich samochodów prawie nie ma, więc nie wiem nawet po ile chodzą. Szwagier powiedział ze sprzeda mi za 15 000 bo jesteśmy rodziną.;)
Powiedzcie mi czy to się opłaca? Czy warto kupić samochód który żre paliwo jak oszalały? Do tego LPG, po wspaniałej ustawie przepchniętej po cichu przez nasz rząd na pewno pójdzie sporo w górę... Błagam o pomoc, bo kompletnie się na tym nie znam;/
Dodam jeszcze, że jeżeli chodzi o kupno czegoś innego to moim jedynym wymaganiem jest kombi, a budżet mam do 18tys,
Pozdrawiam i dzięki za pomoc :]
bubelas
Obserwowany

Auto: nie mam

21 Sie 2016, 11:02

2,0T to jeden z lepszych silników w tym modelu (inny silnik niż w Vectrze). Trzeba zwrócić uwagę na rozrząd i ewentualnie wymienić. Wart się przyjżeć, czy nie ma amortyzatorów o zmiennej charakterystyce IDS+ (drogie są)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Wavecamper zaprezentuje się na Poznań Motor Show
    Producent pokaże swoje modele w ramach salonu caravaningowego, który w tym roku zlokalizowany będzie w pawilonach nr 1 i nr 2. Wavecamper to legitymujący się wieloletnim doświadczeniem producent kamperów na ...