REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ten rezonans nie będzie wynikał ze zbyt lekkiego wrzucenia biegu. Najprędzej będzie wynikał ze zbyt niskich obrotów na danym biegu, być może za wcześnie wrzucasz wyższy bieg. Może też być problem z poduszką np. skrzyni biegów która może wymagać wymiany bo już nie tłumi odpowiednio drgań z jednostki napędowej.Ola121090 napisał(a):Tak samo kilka razy zdarzyło mi się też, że przy jeździe na 3 50 km/h deska rozdzielcza wpada w taki dziwny rezonans jakby tak za nią coś drgało (nie są to rzeczy ze schowka, bo jest pusty). Ten rezonans jest jakby zza zegarów. Czy to też może wynikać z tego, że np. za delikatnie wbiłam 3 i coś tam w skrzyni drga i te drgania się przenoszą?
No to obserwuj czy pojawi się ponownie bo teraz to nawet ciężko by było wykryć to co spowodowało ten problem.Ola121090 napisał(a):Jeśli chodzi o przerywanie to sytuacja była jednorazowa.
Jest ok, obserwuj. Ja bym się na razie tego nie czepiał bo to sporadyczny przypadek kiedy wystąpiły takie objawy.Ola121090 napisał(a):Dzisiaj podczas podrozy do pracy w ogole sie to nie pojawilo. Wczesniej takze. A rezonans byl przy 3 biegu i 50km/h wiec to chyba nie za malo.
Ciężko to ocenić bo występuje tylko w określonych warunkach, czasie a i tak nie zawsze.Ola121090 napisał(a):Nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyny. Czy to skrzynia czy sprzęgło czy coś zupełnie innego...