Opel Astra H. Ocena ogłoszenia.

14 Lip 2019, 11:04

Cześć. Mógłby ktoś rzucić okiem na to ogłoszenie? Warto interesować się autem z komisu?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

A propo, warto sprowadzić samochód przez firmę? Niedaleko mnie znajduje się komis, który sprowadza auta z Polski i z zagranicy. Znajomy tam kupował i podobno zadowolony. Zastanawiam się czy lepiej jeździć po Polsce i szukać czy może lepiej sprowadzić.
Ostatnio edytowany przez Colossus91, 14 Lip 2019, 11:20, edytowano w sumie 1 raz
Colossus91
Nowicjusz

Auto: Peugeot 406

14 Lip 2019, 11:09

W takim budżecie to nie warto odjeżdżać dalej niż 150 km od domu

masz podany VIN więc ogarnij sobie jakiś raport
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

14 Lip 2019, 11:11

Wiem, dokładnie taki dystans sobie ustaliłem, ok 150km.
Można jakoś bezpłatnie sprawdzić vin czy tylko płatne strony? Bo za darmo są tylko podstawowe informacje, które za dużo nie mówią.
Colossus91
Nowicjusz

14 Lip 2019, 11:28

Wygląda ok, nie widzę nic podejrzanego.

ps. sory za dygresje ale trochę śmieszne to jest widać 200 zł na paliwo bez problemu a 10-15 zł za raport to już pupka piecze :wink:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

14 Lip 2019, 11:37

Nie no, aż tak to nie piecze, tak tylko pytam z ciekawości :D

Jeszcze tak zapytam jeśli mogę, Focus mk2, i30 czy Astra H? Samochód będzie bardzo mało użytkowany, głównie w mieście, dwie osoby. Wczoraj rozmawiałem z mechanikiem to Hyundaia i30 odradzał bo często się zdarza, za jakieś małe głupie części są drogie i ciężko dostępne. Polecał jakiegoś niemca więc myślę właśnie nad Astrą H.
Colossus91
Nowicjusz

14 Lip 2019, 11:46

To dla zaspokojenia Twojej ciekawości nie ma darmowych pełnych raportów.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

14 Lip 2019, 11:51

Jak będę zdecydowany w 100% na zakup to na pewno kupię raport, bo przy takiej kwocie to nie są duże pieniądze.
Ostatnio edytowany przez Colossus91, 14 Lip 2019, 11:52, edytowano w sumie 1 raz
Colossus91
Nowicjusz

14 Lip 2019, 11:52

Colossus91 napisał(a): Wczoraj rozmawiałem z mechanikiem to Hyundaia i30 odradzał bo często się zdarza, za jakieś małe głupie części są drogie i ciężko dostępne. Polecał jakiegoś niemca więc myślę właśnie nad Astrą H.

A najlepiej to golfa xd Zmień mechanika bo mamy XXIw i mówienie o braku dostępności części do popularnego i niezbyt starego auta to dzbanizm.

Najpierw zdecydować o zakupie a później szukać raportu. Mistrz
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

14 Lip 2019, 11:54

Miałem na myśli, że kupię raport jak się zdecyduje na obejrzenie. Bo nie kupię od razu po zobaczenia oferty na otomoto. Muszę po prostu zdecydować jaki dokładnie model kupić.

A najlepiej to golfa xd Zmień mechanika bo mamy XXIw i mówienie o braku dostępności części do popularnego i niezbyt starego auta to dzbanizm

Golfa na pewno nie kupię, bo mi się nie podoba :P

Dlatego pytam u różnych źródeł. Po prostu chcę samochód, który będzie tani w naprawach i to w sumie wszystko xd
Colossus91
Nowicjusz

14 Lip 2019, 15:32

W marcu 2017r była zmiana właściciela więc nie jest to auto z pierwszej ręki i jest brak informacji o ważnym przeglądzie.
Jak masz niedaleko to możesz podjechać obejrzeć ale jeśli będzie to więcej jak 80-100km to ja bym olał temat.

Colossus91 napisał(a):Wczoraj rozmawiałem z mechanikiem to Hyundaia i30 odradzał bo często się zdarza, za jakieś małe głupie części są drogie i ciężko dostępne.

Ja bym zmienił mechanika.. akurat w rodzinie jak i wśród znajomych jest pare osób którzy mają albo mieli własnie I30 i każdy był zadowolony i nie narzekał na dostępność czy cenę części.

Nie wiem gdzie i jak będziesz użytkował samochód ale tutaj ciekawa opcja,auto bezpośrednio od pierwszego właściciela tylko na trasy silnik będzie trochę słaby.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?

A może Kia Ceed?
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Lip 2019, 15:57

U tego mechanika byłem raptem dwa razy. Też mnie zdziwiła jego odpowiedź, zwłaszcza, że i30 na ulicach jest pełno, więc jest to popularny model. Chyba jednak zdecyduje się na i30. W środku wygląda o niebo lepiej niż Astra, na zewnątrz też niczego sobie no i podobno proste silniki 1.4 czy 1.6 benzyna. Przy moich przebiegach rocznych tylko benzyna bez gazu.
Colossus91
Nowicjusz

14 Lip 2019, 16:16

Colossus91 napisał(a):Jeszcze tak zapytam jeśli mogę, Focus mk2, i30 czy Astra H? Samochód będzie bardzo mało użytkowany, głównie w mieście, dwie osoby. Wczoraj rozmawiałem z mechanikiem to Hyundaia i30 odradzał bo często się zdarza, za jakieś małe głupie części są drogie i ciężko dostępne. Polecał jakiegoś niemca więc myślę właśnie nad Astrą H.

Wiec focus jak nie chcesz golfa
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna