Opel Astra H - osłona termiczna kolektora.

09 Paź 2017, 19:14

Witam serdecznie. Jako, że prawdopodobnie jestem zmuszony do wymiany osłony termicznej kolektora z powodu tutaj macie link do tematu, klik (po tej akcji jest lekko przypalony, jak się rozgrzeje to śmierdzi przypalonym metalem) chciałbym się Was dopytać czy sam demontaż jest łatwy, czy może jednak troszkę skomplikowany. Lepiej zrobić to samemu, czy może zaprowadzić do znachora żeby dla pewności on to wymienił? Sprawdzałem, widziałem kilka śrubek - po ich odkręceniu osłona wyjdzie łatwo, czy będzie stawiać opór zmuszając na odkręcenie innych elementów? Pozdrawiam serdecznie, liczę na szybką odpowiedź.
Ostatnio edytowany przez kompanieros, 09 Paź 2017, 21:08, edytowano w sumie 1 raz
kompanieros
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 2013
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Opel Astra H
Silnik: 1.6 105km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

09 Paź 2017, 21:00

Kilka śrubek mocujących i wymienisz bez problemu. Dla laika 20 minut roboty. No chyba że śrubki się urwą bo taka możliwość też istnieje
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

09 Paź 2017, 21:09

No i o taką odpowiedź mi chodziło. Krótko, zwięźle i na temat! Dzięki wielkie.
kompanieros
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 2013
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Opel Astra H
Silnik: 1.6 105km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2004

09 Paź 2017, 21:54

Nie jestem pewny , nie pamiętam . Zwrócić uwagę czy złącze sondy przejdzie przez dziurę w osłonie termicznej . Jeśli nie trzeba odkręcić sondę. Coś tam robiłem i kupowałem specjalistyczny klucz
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Nie pozwól, by zeszło ciśnienie z opon
    Zasada 3xP - Porządne opony, Profesjonalny serwis oraz Prawidłowe ciśnienie – to jedna z najważniejszych reguł w przypadku pojazdów. Dlaczego? Ponieważ zły wybór ogumienia, jego złe założenie lub obsługa, ...