REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
a co to w drzwiach tylnych w astrach są poduszki? a to nowinka.krisl0412 napisał(a):miałem taki problem w drzwiach tylnych i usunął to wtedy serwis
a nie pokazał Ci dokładniej gdzie? z reguły podpowiada gdzie jest problem, wiązka pod fotelem to często spotykany problem nie tylko w oplach więc jest to jak najbardziej możliwekrisl0412 napisał(a):opcom pokazał że rezystancja poduszki za wysoka
ale to nic nie ma wspólnego z air bag. Trzeba szukać przyczyny a nie wymieniać pokolei, zajedz do dobrego elektonika lub ASO niech ustalą gdzie jest problemkrisl0412 napisał(a):Drzwi tylne były kable przerwanie i się centralny zamek nie zamykał może też są przerwane kable.
To pewnie będzie problem z racji na często przesuwany fotel czasem kabelki nie wytrzymują ale trzeba to dokładnie sprawdzić.krisl0412 napisał(a):Może kostka pod fotelem bo czasem żona jedzie i przesuwa fotel sam już nie wiem opcom pokazał że rezystancja poduszki za wysoka może kable pod fotelami są ukruszone i nie ma styku
Jak kable są w peszlach uszkodzone bądź zaśniedział to również mogą powodować problemy wtedy najlepiej wymienić tą konkretną wiązkę.krisl0412 napisał(a):Mi chodziło o słabe kable
Tak, zawsze jak odpinasz coś związanego z elektryką w samochodzie zalecane jest odłączenie akumulatora tym bardziej w przypadku poduszek.krisl0412 napisał(a):Jak będę sprawdzał wtyczkę pod fotelem odłączyć akumulator czy nie
To się nie nadaje do połączeń elektrycznych. Najlepsze są specyfiki typu kontakt S czy kontakt U lub jakieś inne typowo do połączeń elektrycznych które czyszczą, konserwują i zabezpieczają takie złącza.krisl0412 napisał(a):kable czy trzeba czymś na smarować np WD 40 czy wystarczy samo czyszczenie
Ok, fajnie. Jak by coś się działo to pisz dalej w tym temacie ale myślę że problemem było złącze które mogło nie kontaktować czasem stąd kontrolka poduszki która pojawiała się na desce.krisl0412 napisał(a):Poduszki nie świecą zobaczę dalej co się będzie działo to wtedy napisze więcej na razie wszystkim dziękuje