Opel Astra H - włożyłem zapalniczkę do gniazda i nie chce odskoczyć

14 Lis 2023, 17:20

Włożyłem zapalniczkę do wejścia na zapalniczkę (w miejsce gdzie także wchodzi transmiter), po wciśnięciu guzika zapalniczka nie chce odskoczyć. Guzik jest wciśnięty a używając siły tez nie da się jej wyciągnąć. Ktoś ma pomysł jak ja wyciągnąć i co mogło być przyczyna tego problemu?
Kamilowy12345
Obserwowany

• 15 Lis 2023, 10:22

Nie chce odskoczyć bo być może spalił się bezpiecznik i zapalniczka się nie grzeje lub jest sama w sobie uszkodzona.

Próbowałeś ją przekręcać w gnieździe razem z wyciąganiem?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

15 Lis 2023, 11:59

Rokiko napisał(a):Nie chce odskoczyć bo być może spalił się bezpiecznik i zapalniczka się nie grzeje lub jest sama w sobie uszkodzona.

Dokładnie - normalnie to wkładasz, nagrzewa się i odskakuje. A jeżeli bezpiecznik by był ok, to grzałaby się cały czas. A wtedy na pewno już dawno byś o tym wiedział :)
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Czy system start/stop naprawdę oszczędza paliwo?
      Mam system start-stop w nowym samochodzie. Kilkadziesiąt razy dziennie potrafi się wyłączyć i włączyć na skrzyżowaniach i nic nie trzeba doładowywać akumulatora. Czy system start/stop na prawdę oszczędza paliwo? Jakie są ...