Opel astra I Czy warto kupować?

05 Lut 2011, 03:01

Witam. Mam na oku Opla astrę I z 2002r. hak, wspomaganie, silnik 1.4 benzyna, sedan, bez wypadkowy, 1 właściciel, przebieg lekko ponad 100 000 km, za 7000zł. Moje pytanie brzmi czy opłaca się ją brać, dodam że autko będzie służyło mi do codziennego dojazdu do szkoły to jakieś 40 km dziennie. Proszę również o podpowiedzenie mi czego mam się dopatrywać w aucie gdy będę je oglądał bo jeszcze go nie widziałem.
gibar09
Nowicjusz

Miejscowość: ełk

05 Lut 2011, 08:33

Jeśli będzie w db stanie blacharskim to można wziąć,patrz głównie na tylne nadkola,klape bagażnika i sam bagażnik (tam gdzie koło zapasowe) bo te miejsca zazwyczaj lubią gnić.Jedynym minusem może być moc bo prawdopodobnie jest to jednostka 60konna.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Lut 2011, 11:59

Niekoniecznie 60KM. Jak z 2002 roku to może mieć 1.4 16V 90KM.
Byś musiał to sprawdzić bo różnica jak widać jest znacząca.
Shymko
Początkujący

Miejscowość: Wlkp

05 Lut 2011, 12:10

Ok dzięki, w niedziele może go zobaczę jak będę miał jakieś wątpliwości to jeszcze na pewno napisze.
gibar09
Nowicjusz

Miejscowość: ełk

05 Lut 2011, 14:20

No też może być 90KM (wtedy będzie to ecotec).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Fabia MONTE CARLO - wariant sportowo-lifestylowy
    Nowa SKODA FABIA MONTE CARLO dopełnia czwartą generację gamy modelowej kompaktowego bestsellera marki. Wariant MONTE CARLO symbolizuje rajdowe korzenie SKODY, a jego cechami charakterystycznymi są czarne elementy nadwozia ...