Opel astra I Pali sie kontrolka akumulatora

18 Lis 2009, 21:44

Witam mam taki problem. Mam Opla Astrę i Gdy odpalę samochód to leciutko świeci się kontrolka akumulatora włączę podgrzewanie tylnej szyby pali się mocniej co moze byc powodem co sprawdzić??
Ostatnio edytowany przez nitrolon, 21 Lis 2009, 14:14, edytowano w sumie 1 raz
Pozdrawiam Przemek
nitrolon
Nowicjusz

Miejscowość: Kostrzyn
  • 18 Lis 2009, 21:51

na 99% jest to alternator. Sprawdź jakie napięcie daje powinno być w granicach 13.9-14.4V przy wyłączonych wszystkich odbiornikach światła, radio itp.
    ralf1990
    Początkujący

Miejscowość: Warszawa

19 Lis 2009, 09:04

Przy wyłączonych wszystkich odbiornikach powinno być 14,4V,a 13,9 przy włączonych światłach mijania.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

19 Lis 2009, 15:11

Szczera dyplomacja jest tak prawdziwa jak sucha woda albo drewniana stal. J. Stalin.
    oprawca_1978
    Początkujący

Miejscowość: Zegrze

20 Lis 2009, 15:29

Musisz udać się do elektryka bo przepaliły ci się w alternatorze diody ładowania i muszą być wymienione po wymianie problem zniknie
    irekman66
    Nowicjusz

Miejscowość: Strzelno

20 Lis 2009, 19:50

a na moja mechanike musisz wymienic szczotki w alternatorze i tyle koszt ok 50zl
    kaska82
    Nowicjusz

Miejscowość: dabie
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajd Finlandii 2017 wygrywa młody fiński kierowca
      Tegoroczny Rajd Finlandii wygrał niespodziewanie młody fiński kierowca Esapekka Lappi, zdobywając najwyższe miejsce na podium dla zespołu Toyota GAZOO Racing. To jednak nie przypadek – mimo zaledwie 26 lat, młody Fin ...
      Wstrzymane rejestracje pojazdów w Polsce
      W związku ze stanem epidemicznym w Polsce wiele powiatów zdecydowało się na wstrzymanie rejestracji pojazdów zakupionych i uprzednio zarejestrowanych w Polsce. Mając na uwadze przepisy które nie nakładają ...