Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
AdiLDZ napisał(a):Panowie, powiedzmy, że jestem zdecydowany na Opla Astrę II. Tylko teraz rodzi się pytanie, który silnik wziąć: 1,6 75KM 8V czy 1,6 101KM 16V ? Samochodem będę jeździł głównie po mieście, tata wolałby mi kupić 75KM 8V, ja bym wolał chyba ten drugi. Co myślicie na ten temat ? Który będzie lepszy, mniej awaryjny, który będzie mniej spalał i czy będzie miał wystarczającą moc ?
viwaldi napisał(a):
Moca silnika bym sie nie sugerowal. Styknie jej i w slabszym.
viwaldi
black_time napisał(a):A z czego wywnioskowałeś,że koledze wystarczy mocy w słabszym??Przecież między jednym a drugi jest przepaść jeśli chodzi o dynamikę.
Ja w pierwszym aucie miałem 105KM i czas jakieś 11s do 100km i słabszego sobie nie wyobrażam.Przy wyprzedzaniu czymś słabszym chyba bym się modlił za każdym razem więc nie mów,że mocy styknie,bo to zależy od człowieka.
AdiLDZ napisał(a):...Samochodem będę jeździł głównie po mieście...
Baza z danymi technicznymi samochodów marki OPEL. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne OPEL