Opel astra II nie odpala po postoju

07 Lis 2013, 18:02

Witam forumowiczów.
Mam problem z swoją Astra II 2.0dtl 82km gdyz nie chce odpalac po postoju nawet czasem 12 godzinnym i pomaga tylko przeholowanie go z 5/6metrow i odpala od razu. kiedys mialem taką sytuacje kolo zakladu mechanicznego i odpowietrzyl mi filtr paliwa i odpalil, wczoraj mrugaly mi kontrolki zmienilem akumulator i przestaly nie wiem czy to cos z elektronika czy co sie z nim dzieje mam nadzieje ze cos podpowiecie ?
patryk07
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 05 2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: opel astra II
Silnik: 2.0 dtl 82km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

10 Lis 2013, 11:37

Jaki masz filtr paliwa puszkę czy wkład? Jeśli nie chce odpalić pierwsze co zrób odkręć filtr i napełnij go paliwem ,potem zakręć,jeśli odpali ,to problem leży w układzie paliwowym(np cofające się paliwo)
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

11 Lis 2013, 17:59

wklad wymieniany był ze 4msc temu odkrecilem i bylo tak na pól jak wyciągnąłem to dolalem troche poprzednio jak mnie kolega pociagnal to odpalil pochodzil kilka razy go odpalilem myslalem ze juz jest wszystko ok poszedlem tak po mniej wiecej 5godzinach i nie odpalil znowu...;/ minelo kilka dni a auto dalej nie chce odpalic...
patryk07
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 05 2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: opel astra II
Silnik: 2.0 dtl 82km
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

15 Gru 2013, 09:51

Czy udało się rozwiązać, ten problem?? Bo u mnie stała się dokładnie taka sama sytuacja w takim samym modelu.. Jeśli jest już wszystko dobrze, to proszę o radę..
Łykasz1990
Obserwowany

Auto: Astra II
Silnik: 2.0 dtl