Opel Astra II Vauxhall

08 Sie 2006, 18:31

Witam
Jestem nowy i nie wiem czy w dobrym miejscu piszę tego posta. Mam możliwość kupna takiego samochodu:
OPEL ASTRA 2004 1.7DTI KOMBI 22.000KM
-Przebieg tylko 22.000 km
-Książka
-Klimatyzacja
-ABS
-2 poduszki powietrzne
-Napinacze pasów
-El. szyby
-Wspomaganie
-Sterowanie radiem przy kierownicy.
-Radio z CD
Wyceniony na 28000, sprowadzony z Anglii, trzeba ponieść wszystkie opłaty dodatkowo.
TERAZ MOJE PYTANIA:
1. Czy cena jest ok, czy za wysoka.
2. Czy są jakieś problemy z tym że kierownica, pedały itd przełożono na lewą stronę. Czy ma to jakiś wpływ na jazdę autem(szybciej może się coś popsuć)?
3. Ile może kosztować wymiana licznika, bo jest pewnie w milach, jak i przeprogramowanie komputera bo przebieg pokazuje w milach.
4. Czy ta wersja(angielska) różni się czymś (oprócz tego że kierownica z prawej itd) np. jakaś wersja silnika itp od normalnej Astry
Proszę o wypowiedzi
Pozdrawiam
marlon23
Nowicjusz

Miejscowość: RUDNIKI
0

08 Sie 2006, 20:25

marlon23 napisał(a):Wyceniony na 28000, sprowadzony z Anglii, trzeba ponieść wszystkie opłaty dodatkowo.
TERAZ MOJE PYTANIA:
1. Czy cena jest ok, czy za wysoka.
2. Czy są jakieś problemy z tym że kierownica, pedały itd przełożono na lewą stronę. Czy ma to jakiś wpływ na jazdę autem(szybciej może się coś popsuć)?
3. Ile może kosztować wymiana licznika, bo jest pewnie w milach, jak i przeprogramowanie komputera bo przebieg pokazuje w milach.
4. Czy ta wersja(angielska) różni się czymś (oprócz tego że kierownica z prawej itd) np. jakaś wersja silnika itp od normalnej Astry
Witam,
Myślę, że cena nie jest aż tak atrakcyjna jezeli było by to auto orginalnie z kierownicą po lewej stronie to było by warte uwagi. Jeżeli chodzi o przełożenie kierownicy to czasem jest to robione na szybko i nie dokładnie :cry: no chyba że to jest zrobione profesjonalnie to wtedy nie maa żadnego wpływu na jazdę.
AD.3 Może to kosztować około 1tyś. a w swerwisie przypuszczam że sporo więcej.
AD.4 Różni sie to przeważnie kierownicą i trochę innym wyposażeniem reszta to jest to samo.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
0

08 Sie 2006, 21:35

ArteK dobrze mówi.
dolicz jeszcze około 8 tyś zł za przeróbkę-to nie wiem czy to się opłaca.
a tu poszukaj takiego autka i porównaj ceny.
[link do Gratka wygasł]
8)
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam
0

08 Sie 2006, 21:40

grzestv Kierownica, pedały są przerobione. Zostaje tylko licznik gdyby mi nie pasował, i taki bajer jak sterowanie wszystkimi szybami po stronie pasażera.
marlon23
Nowicjusz

Miejscowość: RUDNIKI
0

08 Sie 2006, 23:31

ja i tak takowego bym nie kupił.przeróbka to nie wykonanie fabryczne.
ps.no to dojdzie jeszcze zakupienie boczków i przełożenie elektryki (u mnie koszt około 1000)
8)
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Po co kierowcy w zimie okulary przeciwsłoneczne?
    Zimą słońce to nieczęsty widok, ale kiedy się już pojawi, może stanowić zagrożenie w ruchu drogowym. Niski kąt padania promieni słonecznych sprzyja oślepieniu kierowcy. Nie pomaga również śnieg, od którego odbija ...