Opel Astra II

14 Mar 2010, 21:02

e220 okular napisał(a):To musieli nia wogole nie jezdzic po deszczu i trzymac w garazu. Jaki ma przebieg ta astra ? Moja miala jak kupilem 170 tysiakow

Jedna stoi w garażu ale przebiegu niestety nie znam a drugą świetnie znam,auto cały czas stoi pod domem (bo znajomy niestety nie ma gdzie jej trzymać),jak kupił to miała 170tys.km dokładnie (było to 2-3lata temu) a teraz napewno ma grubo ponad 200tys.km bo autem jeżdzi codziennie.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Mar 2010, 21:03

e220 okular napisał(a):Heh co ?? :mrgreen:

Nie mowcie mi juz o oplach. Nie chce o tych samochodach nic slyszec ...

Ehh ty już dobrze wiesz cio :mrgreen:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

14 Mar 2010, 21:04

To sa wypowiedzi gości którzy kupili okazję po dzwonie i kręceniu licznika a potem jakie te auta awaryjne :roll:
kris7777
Początkujący

Miejscowość: śląsk

14 Mar 2010, 21:05

barol91 napisał(a):
e220 okular napisał(a):To musieli nia wogole nie jezdzic po deszczu i trzymac w garazu. Jaki ma przebieg ta astra ? Moja miala jak kupilem 170 tysiakow

Jedna stoi w garażu ale przebiegu niestety nie znam a drugą świetnie znam,auto cały czas stoi pod domem (bo znajomy niestety nie ma gdzie jej trzymać),jak kupił to miała 170tys.km dokładnie (było to 2-3lata temu) a teraz napewno ma grubo ponad 200tys.km bo autem jeżdzi codziennie.

Ale na 100% nie jest to silnik 82 konny.

[ Dodano: Nie Mar 14, 2010 21:06 ]
kris7777 napisał(a):

To sa wypowiedzi gości którzy kupili okazję po dzwonie i kręceniu licznika a potem jakie te auta awaryjne :roll:

Przebieg nie byl cofany, a opel nie byl kupiony okazyjnie, ale moj dawny opel mogl miec jakas przeszlosc kolizyjna ....

Kriss nie znasz sie na tym aucie ! Ja wiem co pisze
e220 okular
Początkujący

Miejscowość: Tarnowskie Góry

14 Mar 2010, 21:12

e220 okular napisał(a):
Kriss nie znasz sie na tym aucie ! Ja wiem co pisze

Taaa jak co chwile auto zmieniasz :lol:
Silnik pierwszej Astry to diesel ale niewiem jaki a tej drugiej to zagazowana benzyna.
Barol
Awatar użytkownika

14 Mar 2010, 21:13

Heh wyglada na to ze nie mam szczescia do auto ... :wink:
e220 okular
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sezon na porywiste wiatry
    Od października do marca mamy w Polsce sezon na porywisty wiatr. Zimowe wichury różnią się od tych występujących latem swoją długotrwałością, ponieważ mogą siać zniszczenie nawet ponad dobę. Na co uważać w czasie jazdy ...

14 Mar 2010, 21:17

Na tym twoim aucie to się chyba nie znam -bo go nie widziałem ale mam kilku znajomych którzy jeżdżą astrami i auta bez dzwona nie mają problemów z korozją .
kris7777
Początkujący

14 Mar 2010, 21:19

Nie jezdziles ?? Nie wypowiadaj sie !
e220 okular
Początkujący

14 Mar 2010, 21:25

e220 okular napisał(a):Nie jezdziles ?? Nie wypowiadaj sie !
KOLO-wyluzuj !!!nie będziesz tu bezkarnie pierduł opowiadał!
kris7777
Początkujący

14 Mar 2010, 21:26

Alez ja jestem wyluzowany :) I o kulture prosze, bo widze ze jestes bardzo nerwowy ;)
e220 okular
Początkujący

14 Mar 2010, 22:15

Forum jest od tego żeby sie wypowiadać na temat o jakim mamy cokolwiek do powiedzienia i wiemy coś na ten temat a nie przegadywaniu sie kto ma racje.Sam nigdy nie miałem Astry II ale jakie takie pojęcie o niej mam i jak trzeba to sie podziele tą wiedza.
Barol
Awatar użytkownika

14 Mar 2010, 22:31

Części do Astry II są bardzo drogie a blacha gnije co dwa tygodnie
:lol: ile kosztują części do Astry II każdy może sobie sprawdzić i ocenić czy są drogie ale jeśli wg. Ciebie do Astry są bardzo drogie to do Merca są hiper-kosmicznie-ultra drogie. Astra II ma w pełni ocynkowaną karoserię więc kwestię rdzy już koledzy powyżej wyjaśnili, a co do korozji która wyszła po 2 tygodniach to jeśli to prawda(w co nie wierzę) to powinieneś mieć prestensje do lakiernika a nie do samochodu.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

14 Mar 2010, 23:01

e220 okular napisał(a):Jesli chodzi o silnik to absolutnie nie polecam ecotec 82 koni. Najlepszym wyborem będzie ISUZU 1.7 75 koni. Ja akurat mialem ecotec 82 koni i siadla pompa (koszt 5 tysiecy)A w serwisie powiedzieli ze w tym silniku to norma. Po przejechaniu 170 tysiecy tzreba regenerowac, a najlepiej kupic pompe.

We wszystkich siada, taka wada techniczna. Proponuję sobie wejść na forum Astry i popatrzeć, że to najczęściej zadawane pytania odnośnie diesli w Astrach II.
A że drogo? Zawsze wiadomo, że koszt naprawy diesla będzie dużo droższy od benzyny.

e220 okular napisał(a):Gnije strasznie. Mi pecherze wyskakiwaly na nadkolach, wiec dalem do lakiernika i co ?? po 2 tygodniach zas pecherze

Kiepski lakiernik, ale generalnie najbardziej skuteczna metoda na walkę z rdzą w przypadki rdzewienia danego elementu to jego wymiana.

W sumie jeżeli Astra II rdzewieje to musiała być po kolizji.

e220 okular napisał(a):Jesli chodzi o silnik benzynowy 1.4 to ja go akurat nei posiadalem, ale mowiono mi ze ten silnik spala nawet wiecej niz 2.0 diesel

No i co w tym dziwnego? :shock:
A w Golfie to inaczej jest? Silnik benzynowy 1.4 spala mniej benzyny, niż silnik 1.9 TDI ropy? W Renault, Peugeocie i całej reszcie jest tak samo.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

14 Mar 2010, 23:59

Z tego co wiem to okulary bardziej gnija niz astry II i ogolnie konstrukcja w210 nie nalezy do najtrwalszych wiec nie wiem co sadzic :)

Co do astry to tak jak ludzie mowia - 1.7 75 km isuzu - silnik swietny pod katem ceny czesci i wytrzymalosci a przy tym niskiego spalania. 2.0 diesle odradzam - chyyba ze od kogos kto ma po wymianie/regeneracje pompe ;) Z tymi 1.4 90 km w benyznie to dobrze slyszales - duzo pija bo ogolnie ecoteci lubia wypic ale te sa troszke male do tej budy i maja skrzynie wg mnie za nisko zestrojona, tzn sa krotkie przelozenia przez cos kolo predkosci 100 km/h jest okolo 2800 obr/ min a to juz do najbardziej ekonomicznej wartosci nie nalezy ;)
komandor
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
Prawo jazdy: 28 12 2005

15 Mar 2010, 20:21

No sory koles, ale jak okular nie jest trwaly to ja jestem ksiadz :shock:

Ten samochod przy dobrej eksploatacji przejedzie milion kilometrow. Byla taka "beka" z 70 lat ktora miala 1000013 kilosow (miolion i 13 kilosow) i w tedy dopiero padnal, no ale przy milionie pada lancuch wiec wiecie ... Mercedes to klasa w sobie i sam sie o tym przekonalem ... Luksus i niezadownosc = Mercedes :twisted:

Ale co napisales o oplu to prawda :)
e220 okular
Początkujący