e220 okular napisał(a):Jesli chodzi o silnik to absolutnie nie polecam ecotec 82 koni. Najlepszym wyborem będzie ISUZU 1.7 75 koni. Ja akurat mialem ecotec 82 koni i siadla pompa (koszt 5 tysiecy)A w serwisie powiedzieli ze w tym silniku to norma. Po przejechaniu 170 tysiecy tzreba regenerowac, a najlepiej kupic pompe.
We wszystkich siada, taka wada techniczna. Proponuję sobie wejść na forum Astry i popatrzeć, że to najczęściej zadawane pytania odnośnie diesli w Astrach II.
A że drogo? Zawsze wiadomo, że koszt naprawy diesla będzie dużo droższy od benzyny.
e220 okular napisał(a):Gnije strasznie. Mi pecherze wyskakiwaly na nadkolach, wiec dalem do lakiernika i co ?? po 2 tygodniach zas pecherze
Kiepski lakiernik, ale generalnie najbardziej skuteczna metoda na walkę z rdzą w przypadki rdzewienia danego elementu to jego wymiana.
W sumie jeżeli Astra II rdzewieje to musiała być po kolizji.
e220 okular napisał(a):Jesli chodzi o silnik benzynowy 1.4 to ja go akurat nei posiadalem, ale mowiono mi ze ten silnik spala nawet wiecej niz 2.0 diesel
No i co w tym dziwnego?
A w Golfie to inaczej jest? Silnik benzynowy 1.4 spala mniej benzyny, niż silnik 1.9 TDI ropy? W Renault, Peugeocie i całej reszcie jest tak samo.