Opel Astra II

15 Mar 2010, 20:49

W tym W210 się przekonales o luksusie? Ciekawe.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

15 Mar 2010, 20:59

Nie no, kolego... zgodze sie ze beczka przejezdzala nawet milion ale nie okular :) A i owszem, jest wygodny, materialy godne ale z trwaloscia wypada mizernie przy w124.. Taksowkarze najlepiej o tym wiedza... Poza tym lubi je brac korozja - to takze bolaczka poprzedniej C klasy - byc moze jakas wada w fabryce .....

Dlatego tez ja osobiscie zamiast E klasy, ktora takze bralem pod uwage wybralem Audi a6 ;) Jakos Audi do mnie bardziej przemawia :)
komandor
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
Prawo jazdy: 28 12 2005

15 Mar 2010, 21:52

Kierunkowskaz napisał(a):W tym W210 się przekonales o luksusie? Ciekawe.

Tak przekonalem sie ! Ten twoj passacik nei dorownuje w210 ....

No sorki, ale jak jakosc w audi jest lepsza niz mercedesie to ty chyba nigdy nie miales tego auta ...

Jesli chodzi o okulara to silnik pada najczescie po 700000km, ale jesli dbasz to on sie odwdzieczy i przejedzie ten magiczny milion. Ja mam naklupane 400000km i co ?? I nic :wink: Fakt faktem. Silniki w np. 124 sa swietne.... nawet lepsze niz w okularach, ale nie przesadzajmy.

Jak audi przejedziesz chociaz tyle co ja mam w drugim mercedesie (pol miliona) to daj znac :twisted:
e220 okular
Początkujący

Miejscowość: Tarnowskie Góry

15 Mar 2010, 22:23

Tylko że Audi czy VW też spokojnie robią takie przebiegi,mam na myśli świetne silniki TDI,wiekszosc spokojnie zrobi nawet i 1mln.km.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Mar 2010, 22:27

barol91 napisał(a):zrobi nawet i 1mln.km.

Sa to dobre silniki, ale bez przesady ... Moim zdaniem mercedes produkuje jedne z najlepszych silnikow ...
e220 okular
Początkujący

15 Mar 2010, 22:54

Znajomy w passacie spokojnie kreci 633 k bez remontu i dalej ciagnie ... dwa razy turbina do regeneracji ale to dlatego ze on nie dba w ogole o nia ..

A ja nie porownuje wykonczenia audi do mercedesa - merc to klasyka, pasuje ludziom w pewnym wieku ... Mi on z tego wzgledu glownie nie pasuje - jest dla mnie za powazny stad tez wole Audi z motorem 1.9 tdi bo mechanik kazdy zrobi gdyz sa tanie czesci .. Nie ukrywam ze dla mnie koszty eksploatacyjne sa wazne ;) POza tym audi w full opcji tez jest ladnie wykonczona i trwala ...

Ale zeby nie odbiegac bardzo od tematu to napisze raz jeszcze ! Jak Astra to tylko 1,7 75 km isuzu, ewentualnie 1.6 75 km (ostatecznie 16 v 101km) i samemu zagazowac po wczesniejszym sprawdzeniu kondycji silnika.. Ja tak zrobilem i nie narzekalem ;)
komandor
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
Prawo jazdy: 28 12 2005

15 Mar 2010, 23:49

Mój ma niecałe 450 i nic mu nie jest więc nie wiem czym się szczycisz że po 400 nic się nie dzieje.

:mrgreen: A w czym ten Twoj jest lepszy? Jedyne co to w zawieszeniu ma przewagę Twój dziadek, ale jak miałbym tym jeździć i się do setki rozpędzać w prawie 20 sekund patrząc na to średniowieczne wnętrze to by mnie szlag trafił.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

16 Mar 2010, 07:39

Kierunkowskaz napisał(a):Mój ma niecałe 450 i nic mu nie jest więc nie wiem czym się szczycisz że po 400 nic się nie dzieje.
No ok, ale mam drugiego mercedesa dostawczaka ktory ma pol miliony i chodzi super a wiadomo jak dostawczaki cierpia ....

:mrgreen: A w czym ten Twoj jest lepszy? Jedyne co to w zawieszeniu ma przewagę Twój dziadek, ale jak miałbym tym jeździć i się do setki rozpędzać w prawie 20 sekund patrząc na to średniowieczne wnętrze to by mnie szlag trafił.

Komfort, niezawodnosc, jakosc w tym jest lepszy :) I choćbyś nie wiem co pisal to ja mam i tak swoje zdanie
e220 okular
Początkujący

16 Mar 2010, 07:53

No barol91 ostro pojechałeś ze swoją opinią nt. TDI, chyba za dużo Auto-Świata, 500tys pewnie tak nawet nasze T4 myślę, że byłoby zdolne tyle przjechać ale milion to jednak przebieg zarezerwowany tylko dla Mercedesów :wink: .
Muszę się z e220 okular zgodzić( chyba pierwszy raz) co do ostatniego posta.
Wracając do tematu, myślałeś nad 1.6 8V 84hp? trwała i dobra do zagazowania jednostka.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

16 Mar 2010, 11:15

Milion potrafi przejechać też toyota avensis :wink:
e220 okular
Początkujący

16 Mar 2010, 11:22

barol91 napisał(a):Tylko że Audi czy VW też spokojnie robią takie przebiegi,mam na myśli świetne silniki TDI,wiekszosc spokojnie zrobi nawet i 1mln.km.

Duże silniki diesla w Mercedesie i silniki TDI maja takie predyspozycje, aczkolwiek teraz zanim silnik, czy to Merca czy Passata dobije do tego miliona to 3 razy zdarzysz wymienić choćby turbinę. Osprzęt silnika nie wytrzyma takiej ilości przebiegu. Zresztą bardzo podobnie jest z silnikami benzynowymi, dużymi, niewysilonymi. Sam silnik będzie śmigał, ale osprzęt odpadnie.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Mar 2010, 14:43

Ale milion przejedzie tylko silnik diesla. Nie ma mowy o tym ze benzyna przejedzie milion :shock:
e220 okular
Początkujący

16 Mar 2010, 15:02

Zaryzykowałbym stwierdzenie , że w obecnych czasach zwykła benzyna przejedzie więcej niż turbodiesel.
Ostatnio w AŚ pokazywali Citroena XM po 700tys. km i Pajero z przebiegiem +900tys. km więc da się i to nie tylko Mercedesem.
Zresztą poprzedni rekord przebiegu samochodu osiągneło benzynowe Volvo P1800 bodajże, ponad 2 mln km.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

16 Mar 2010, 15:22

e220 okular napisał(a):Komfort, niezawodnosc, jakosc w tym jest lepszy :) I choćbyś nie wiem co pisal to ja mam i tak swoje zdanie

Ja w swoim nie narzekam że jest zawodny, a jakość czego? Osobiście nie preferuję aut starych, kilkunastoletnich. Nie wiem czy kupiłbym kiedykolwiek auto wyprodukowane więcej niż 7 lat temu. Co mi po tym że silnik w Mercedesie mi wytrzyma milion jak wszystko inne popada. Stare są dobre tylko wina.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

16 Mar 2010, 16:28

Pare lat temu widziałem do sprzedania VW T4,rok 1995,przebieg 700tys.km,tylko nie pamiętam jaki silnik był ale był diesel napewno,ogólnie auto nie wyglądało najgorzej.Zresztą ostatnio w jakimś temacie ktoś podrzucił linka do ogłoszenia na ebayu,był to Passat B5 fl,rocznik 2003,silnik 1.9TDI i auto miało też grubo ponad 700tys.km.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012