Opel Astra II

14 Mar 2010, 20:12

Witam. Jestem zakochany w Oplu Astra drugiej generacji (kombi). Niestety kompletnie nie znam się na samochodach i chciałbym prosić o opinie na temat tego samochodu. Interesuje mnie diesel, rocznik nie starszy niż 1998 rok. Czy warto inwestować w takie auto?
Rafał1987
Nowicjusz

Miejscowość: Allegro

14 Mar 2010, 20:14

No Astra II nie będzie napewno starsza jak 1998r bo wtedy ją zaczeto produkować,Astra II to auto warte zainteresowania,blacha od początku produkcji - ocynk więc niewiesz co to ruda i silniki to też bdb konstrukcje.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Mar 2010, 20:21

barol91, co do tej rdzy to mam obawy bo szwagier mam taką z 2001 i mu go chyta mu błotniki i progi (pęcherze wychodzą )
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

14 Mar 2010, 20:26

Co do rdzy to pewnie zależy też jak się dba o blachę. A jak to jest z dieslem? Opłaca się?

[ Dodano: Nie Mar 14, 2010 20:32 ]
Aha, a czy części są w miarę tanie?
Rafał1987
Nowicjusz

14 Mar 2010, 20:33

A silni są tam jak żyleta Świetne :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

14 Mar 2010, 20:38

Astra II ma blachy w ocynku a że mu rdza wychodzi to albo zaniedbany albo powypadkowy bo w tych przypadkach po pewnym czasie ruda też lubi ujawnić.Silniki jak wyżej żyleta i częsci łatwo dostępne a ceny nie są tragiczne.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować samochód do jazdy podczas zimy?
    W zimie przygotowanie samochodu do jazdy ma szczególne znaczenie, dlatego tak ważne jest przeznaczenie na to odpowiedniej ilości czasu. Trzeba pamiętać o konieczności oczyszczenia samochodu ze śniegu i lodu, a także ...
    Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa LS
    Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu najnowszej, piątej generacji flagowej limuzyny Lexus LS F SPORT. Zestaw TRD do tuningu aerodynamicznego ...

14 Mar 2010, 20:39

Miałem astre 2 z 1999r wiec o niej sporo wiem, a wiec tak :

Jesli chodzi o silnik to absolutnie nie polecam ecotec 82 koni. Najlepszym wyborem będzie ISUZU 1.7 75 koni. Ja akurat mialem ecotec 82 koni i siadla pompa (koszt 5 tysiecy)A w serwisie powiedzieli ze w tym silniku to norma. Po przejechaniu 170 tysiecy tzreba regenerowac, a najlepiej kupic pompe. Blacha to czysty "szmelc" Gnije strasznie. Mi pecherze wyskakiwaly na nadkolach, wiec dalem do lakiernika i co ?? po 2 tygodniach zas pecherze :roll: . Jesli chodzi o ten silnik ISUZU to moze sie wydawac ze to straszny mul, ale tak nie jest. Moc baaardzo podobno do silnika 82 konnego... Jakosc wykonanie nie jest za dobra ... Samochod posiada twarde zawieszenie. Samochod ten do komfortowych raczej nie nalezy. Jedyne co mi sie spodobalo w tym samochodzie to jego fajny przod :cool: Silnik na lancuchy wiec rozrzadu nie wymieniasz. Aha jeszcze jedno. Jesli chodzi o elektronike to tez potrafia platac figle. Mi jakis tam przewodzik padl i co ? koszt 500 zł !! :shock: Czesci do tego samochodu sa rowniez bardzo drogie. Jesli chodzi o silnik benzynowy 1.4 to ja go akurat nei posiadalem, ale mowiono mi ze ten silnik spala nawet wiecej niz 2.0 diesel :shock: Pomijajac wadliwa pompe, elektronike, blache, slaba jakosc wykonanie to samochod jest calkiem, calkiem :)
e220 okular
Początkujący

Miejscowość: Tarnowskie Góry

14 Mar 2010, 20:42

A po chwal się jaką tą astrę sprzedałeś :mrgreen: Cwaniaczku :mrgreen:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

14 Mar 2010, 20:43

No bo mi zależy na w miarę niezawodnym samochodzie z tanimi częściami.
Rafał1987
Nowicjusz

14 Mar 2010, 20:44

Heh co ?? :mrgreen:

Nie mowcie mi juz o oplach. Nie chce o tych samochodach nic slyszec ...
e220 okular
Początkujący

14 Mar 2010, 20:46

Ja niewiem co to sie dzieje,znajomy ma Astre II Kombi,2001rok,zero rdzy i ojciec kumpla też ma Astre II Kombi,niewiem który rocznik i też zero rdzy,no serio wam mówie a pod tym wzgledem nic nigdy nie było robione bo znam poprzednich właścicieli obydwu aut.
Barol
Awatar użytkownika

14 Mar 2010, 20:49

To musieli nia wogole nie jezdzic po deszczu i trzymac w garazu. Jaki ma przebieg ta astra ? Moja miala jak kupilem 170 tysiakow
e220 okular
Początkujący

14 Mar 2010, 20:50

Ja tez mam opla II hatchback 1.6 75 km, wszystko wporzadku z nia, nie chce mi sie za bardzo rozpisywac ale moge powiedziec tyle ze wlasnie ten silnik 1.6 8v to silnik do ktoergo sa najtansze czesci jesli chodzi o astre II, ma duzo plusów takich jak silnik OHC z bezkolizyjnym paskiem rozrzadu, minusem moze byc brak mocy, ale to tylko czasmi mozna odczuc poza tym polecam to auto. Chociaz moj to krotkie gowienko z kombi moze byc gorzej, wieksza kasta moze wiecej palic, ale mimo wszystko ma barddzo dobre opinie ten silnik nawet w kombi.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

14 Mar 2010, 20:57

Kupując samochód używany nie znasz jego przeszłości. Każdy bity samochód prędzej czy później zacznie gnić i każdy zaniedbany będzie się psuł. Służbowo mam do dyspozycji kilka sztuk Astry II (wszystkie w benzynie) i żadna nie ma problemów ani z nadmierną awaryjnością ani z korozją.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

14 Mar 2010, 20:59

Jak chcesz astre w dieslu to tylko z silnikiem 75 koni :)
e220 okular
Początkujący