Opel Astra III kombi, 1.7 CDTi 110KM - kilka pytań.

04 Maj 2014, 15:48

Witam.

Na dniach mam zamiar kupić autko i póki co wybór padł na :

Opel Astra 1.7 CDTi 110 KM w kombi z 2010 roku.

Co możecie mi powiedzieć o tym aucie i silniku ?

Jak z awaryjnością, ze spalaniem ? Z dostępnością części raczej problemu nie będzie ale jak jest z ich cenami ? Jakieś typowe słabe punkty ?
Opel Tigra 1.6 106KM --> MG F 1.8 146KM --> MG ZR 1.8 160KM --> Lancia Kappa 3.0 V6 204KM --> może w końcu będzie coś w czym nie padnie uszczelka pod głowicą :D
mg1989sos1
Nowicjusz

Auto: Nie mam

31 Maj 2014, 12:23

Witam, aktualnie jestem szczęśliwym posiadaczem astry h w kombi ale z silnikiem 1.9 cdti 120km, jeździłem ostatnio tym modelem o który pytasz i powiem szczerze, że do mojej astry ta nie ma polotu. W 1.7 CDTI silnik pracuje dużo głośniej, spalanie takie samo jak u mnie czyli od 6-8l/100km, jeżeli chodzi o awaryjność to raczej znikoma :) Czyli, standardowe wymiany płynów, elementów zawieszenia i ew. rozrząd. Wystarczy lać dobre paliwo i jeździć :)
mbinek2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 08 1990
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: ASTRA H
Silnik: 1.9 CDTI 120KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Biały osad pod korkiem oleju
    Zauważyłem, że pod korkiem wlewu oleju mam sporo białego osadu i na bagnecie nie widać poziomu oleju wogóle. Czytałem trochę na ten temat ale mi np. płynu chłodniczego nie ubywa, nie robię tylko krótkich odcinków ...
    Volkswagen Crafter "Van of the Year 2017"
    Nowy Crafter marki Volkswagen Samochody Użytkowe, produkowany wyłącznie w fabryce w Białężycach koło Wrześni, pod wieloma względami wyznacza standardy wśród aut dostawczych. Samochód ma bardzo bogate wyposażenie ...