Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ta Astra z 2010 roku ma 12tyś km przebieguruebsom napisał(a):Czy opłaca się je brać w takiej cenie - czy są rzeczywiście tyle warte?Który bardziej się opłaca?
Przypuszczam że jak by auto miało taki przebieg nikt by nie zmieniał opon. Nie raz widziałem takie samochody z przebiegiem nawet 60tkm i oryginalnymi gumami. Nie jest to oczywiście wyznacznik ale jakaś dodatkowa informacja o samochodzie którą warto wziąć pod uwagę po sprawdzeniu rocznika opon.Invi napisał(a):Szukalbys oryginalnych opon w 10 letnim aucie?
Bartolekk napisał(a): w Niemczech taka Astra 2013 80 tys przebiegu to ok 9 tys €, ciekawe skąd te auta ta firma bierze?
Cichy77 napisał(a):Przypuszczam że jak by auto miało taki przebieg nikt by nie zmieniał opon.
szybki napisał(a):Są aukcje których zwykły Kowalski nie widzi bo musi być firma zarejestrowana 2lata w de żeby coś na nich działać.
Są place i biorąc miesięcznie lohre aut kupujemy je dużo poniżej ceny rynkowej.
Do tego może akurat były uszkodzone albo miały do zrobienia zwykły serwis. I tak uszkodzony błotnik w/g wycen ubezpieczyciela w DE może kosztować 5x tyle co u prywaciarza w PL... a dokładnie to samo jest z serwisem tylko x4 więc zbliżająca się np.wymiana rozrządu z olejami to koszt np. 1,5k.eur. a w PL?
Sugerujesz że turbo powoduje że rozpada się 10letnia opona? to nie wiem jaką moc by musiał mieć ten samochód, jak ktoś podnosi moc sztucznie i ma stare sparciałe 15 letnie kapcie, mogę się zgodzić..ale nie powiedziałbym że to koniecznie turbo powoduje.szybki napisał(a):Zależy kto jak jeździł. Opona 10letnia momentalnie traci swoje parametry w dziwnych warunkach i przy użyciu Nm który może dać silnik z turbo.
Bartolekk napisał(a):To chyba sam zamówie sobie auto od takiego handlowca skoro Niemiec chce 7-8 tys więcej a to samo mam dużo taniej w PL od handlarza, ciekawa teoria.
Bartolekk napisał(a):Sugerujesz że turbo powoduje że rozpada się 10letnia opona?
ruebsom napisał(a):Czy opłaca się je brać w takiej cenie - czy są rzeczywiście tyle warte?
Który bardziej się opłaca?
Bartolekk napisał(a):A co do handlarza - tłumy ludzi by miał i kolejki gdyby to było takie jak piszesz. Ciekawe dlaczego ludzie boją się handlarzy hm? jak oni na promocji auta kupują i mają taką samą wartość?
Bartolekk napisał(a): jak oni na promocji auta kupują i mają taką samą wartość?
Bartolekk napisał(a):wierzysz w to że ktoś sprzeda auto 80 tys przebiegu poniżej ceny aut które mają 200+?
Bartolekk napisał(a):ciekawe skąd te auta ta firma bierze?
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Baza z danymi technicznymi samochodów marki OPEL. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne OPEL