Opel Astra J + LPG

26 Gru 2019, 23:01

Witam wszystkich użytkowników, :ok:

Na wstępie zaznaczę, że w temacie samochodów jestem totalnym lajkiem. 8) Mimo iż jest to mój pierwszy post na tym forum, temat z zakupem auta śledzę już od dłuższego czasu. Ze względu na nasze wymagania razem z żoną zdecydowaliśmy się na zakup Opla Astry J wersja kombi z silnikiem o pojemności 1.4T 140 KM. Kwota, którą chcemy przeznaczyć to 30k pln. Tak jak w tytule tematu mamy zamiar założyć do niego instalacje lpg i w związku z tym mam do was pytanie, czy przebieg 150kkm będzie rozsądnym wyborem pod instalacje lpg?
Druga sprawa, będzie to zakup naszego pierwszego auta, zastanawiamy się czy celować w rynek polski czy niemiecki? Owszem mamy człowieka, który ściąga auta z de, wiadomo wiążę się to z wydatkiem kolejnych 2-3k pln, tylko czy faktycznie lepiej dopłacić i ściągać auto z Niemiec czy warto skupić się tylko i wyłącznie na rynku polskim? Jakie macie na temat tego zdania?
baginczyk
Obserwowany

27 Gru 2019, 10:38

baginczyk napisał(a): Tak jak w tytule tematu mamy zamiar założyć do niego instalacje lpg i w związku z tym mam do was pytanie, czy przebieg 150kkm będzie rozsądnym wyborem pod instalacje lpg?

Normalny przebieg dla 10-letniego auta, nic w tym dziwnego ani złego, sypać się nie będzie. Baaaa, 200kkm to również normalka, 250 również

baginczyk napisał(a):Druga sprawa, będzie to zakup naszego pierwszego auta, zastanawiamy się czy celować w rynek polski czy niemiecki? Owszem mamy człowieka, który ściąga auta z de, wiadomo wiążę się to z wydatkiem kolejnych 2-3k pln, tylko czy faktycznie lepiej dopłacić i ściągać auto z Niemiec czy warto skupić się tylko i wyłącznie na rynku polskim? Jakie macie na temat tego zdania?

Rób jak chcesz ale generalnie "zadbane" auta są na zachodzie droższe niż w PL. To, co sprowadzisz taniej/za taką samą cenę będzie wymagało jakiegoś wkładu, igiełek brak. Szczerze mówiąc astra to dość popularne auto i nie powinno być dużego problemu ze znalezieniem czegoś krajowego/od pierwszego właściciela/z pewną historią
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

27 Gru 2019, 18:56

Invi napisał(a):Szczerze mówiąc astra to dość popularne auto i nie powinno być dużego problemu ze znalezieniem czegoś krajowego/od pierwszego właściciela/z pewną historią

NIby tak, ale nie do końca się z tą tezą zgodziłbym, a to dla tego że niestety Polski rynek to dziwny rynek, więc spróbuj znaleźć. :lol:
Jak jest dobre , pewne to taki pierwszy właściciel nie chce sprzedawać "bo jeszcze jest dobre i się nie psuje" jak zaczyna coś się odzywać to wtedy na handel bo już wymaga inwestycji ...no ale z drugiej strony zawsze można zrobić co potrzeba i jeździć dalej...ale znowu kupujący nie chce dokładać, bo chce wsiadać i jeździć a "nie będę jeździł od razu do mechaników" :mrgreen:
Budżet masz jak najbardziej dobry....2 miesiące temu miałem w ofercie taką 10 letnią Astrę J w super opcji 1.4T/140 z udokumentowanym przebiegiem 100 tys. i pierwszym lakierem na całości, to za nie całe 30 tys zł zostałem wyśmiany na forum Opla że takie auto kupujesię za20 tys bo to przecież takie stare auto i takie drogie. :mrgreen:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris 1.5 Hybrid - test spalania
    Jak przystało na miejskie auto, Toyota Yaris Hybrid nowej generacji okazała się najoszczędniejszym z modeli testowanych przez What Car w kategorii ulicznej eksploatacji, osiągając w mieście wynik 2,94 l/100 km. Zastosowany ...