Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Czyli wtedy kiedy występują większe drgania.kubala93 napisał(a):Dodam, że na postoju elektryka "nie pada" zdarza się to podczas ruszania/jazdy.
Czy tu chodzi o podświetlenie deski czy całkowicie pada i nic nie działa na niej?kubala93 napisał(a):podczas jazdy mimowolnie gasną światła, a czasami światła + deska rozdzielcza i oświetlenie wewnątrz samochodu + padają wycieraczki itd.
Czyli wtedy kiedy występują większe drgania.
Czy tu chodzi o podświetlenie deski czy całkowicie pada i nic nie działa na niej?
Przyjrzyj się czy podczas włączania obciążenia napięcie nie spada na chwilę drastycznie w dół poniżej dopuszczalnych wartości.
Pierwszy to błąd błąd czujnika temperatury zewnętrznej powietrza. Jeżeli pokazuje ci temperaturę na wyświetlaczu to należało by skasować błąd i sprawdzić czy ponownie się pojawi.kubala93 napisał(a):Przy okazji odczytałem błędy metodą gaz-hamulec:
ECN 007071 i 010552
Ja w bezobsługowym miałem zieloną kontrolkę ale korki były i jak zajrzałem to w dwóch celach było lekko widać płyty.kubala93 napisał(a):Akumulator jest bez obsługowy, według kontrolki wszystko "jest ok"
Tak może być i warto to sprawdzić.kubala93 napisał(a):Przeczyściłem czujnik "map sensor", muszę przyznać że był nieźle zasyfiony. Podejrzewam, że przepustnica i egr tak samo..
Daj znać jak zrobisz coś więcej ciekaw jestem jak rozwinie się sytuacja.kubala93 napisał(a):Teraz czekam na ten "nowy" aku i laptopa, żeby sprawdzić i pokasować błędy..
Niestety tak bywa, a najgorsze są takie usterki w których ciężko znaleźć przyczynę.kubala93 napisał(a):Swoją drogą, to bardziej niebezpieczne niż irytujące. Jadąc "w nocy" poza miastem można podnieść sobie adrenalinę...
To jest "wielofunkcyjny moduł kontrolny UEC" myślę że on może mieć związek ze światłami mijania i drogowymi.kubala93 napisał(a):W tym przypadku tutaj jest napisane ASTRA-3.PL jak się do tego dobrać i co to jest[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]