Opel astra Problem z gazem !

10 Lis 2006, 13:43

Mam samochód Opel Astra 2.0 16v i mam problem z gazem tzn. jak sie troche rozgrzeje to chodzi prawie normalnie . chodzi mi o to że jedzie się nią pare kilometrów nic nie gaśnie jak sie chamuje na sprzęgle też trzyma obroty ale co jakiś czas przy tym gdy się hamuje i wciska sprzęgło i obroty spadają ona zaczyna gasnąć , i odrazu strzeli sobie w filtr powietrza i gaśnie. Jak się ja odpali to jest znowu dobrze i tak się powtarza co jakiś czas.
gruby42
Nowicjusz

10 Lis 2006, 18:14

gruby42 napisał(a):Mam samochód Opel Astra 2.0 16v i mam problem z gazem tzn. jak sie troche rozgrzeje to chodzi prawie normalnie . chodzi mi o to że jedzie się nią pare kilometrów nic nie gaśnie jak sie chamuje na sprzęgle też trzyma obroty ale co jakiś czas przy tym gdy się hamuje i wciska sprzęgło i obroty spadają ona zaczyna gasnąć , i odrazu strzeli sobie w filtr powietrza i gaśnie. Jak się ja odpali to jest znowu dobrze i tak się powtarza co jakiś czas.

Może to parownik(membrama), a strzały przy odjęciu gazu mogą być powodowane słabym układem zapłonowym(przebicia, zużyte świece).
Czasami mam problemy, ale zawsze je rozwiązuję.
motomaniaczek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Końskie

10 Lis 2006, 22:33

a ja myślę,że może być to spowodowane złym składem mieszanki.
pozdro 8)
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes-Benz klasy C - samochód do driftu
    Klasa C jest autem zbudowanym według podobnych założeń co IS Lexusa czy BMW serii 3. Model stworzono głównie z myślą o podróżowaniu w komforcie, ale i nim bez większych trudności poszalejemy bokiem na torze. ...
    Lexus Design Dome: gdzie technologia spotyka tradycję
    W mieście Toyota City, w japońskiej prefekturze Aichi, znajduje się studio designu Lexus Design Dome, odpowiedzialne za wszystkie kreatywne procesy Lexusa. Tutaj Lexus prowadzi wszystkie etapy projektowania auta – od ...