Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Mozets napisał(a):syn mówi, że "faszystowskie"wozy są najlepsze
Na drugi raz postaraj się użyć innego określenia niż polaczki bo jako dumnego Polaka trochę obraża mnie takie stwierdzeniedzida napisał(a):oj grubo się myli grubo pewnie dlatego, że przed kolegami - polaczkami w innym jest wstyd
Wiesz ja tak bardzo nie spinam, to było bardziej w gwoli żartudzida napisał(a):w tym przypadku chodziło mi o ludzi którzy nie zasługują na stwierdzenie Polak czyli takich, którzy nie wiedzą i nie widzą o wad ale cwaniakują wywyższając się ponad innych - najczęściej spotykani są w VW i Audi jeśli chodzi o motoryzację
Nie miałem zamiaru nikogo obrażać tylko przez niektórych nasz kraj jest postrzegany jak jest
mike1735 napisał(a): dzida napisał(a):w tym przypadku chodziło mi o ludzi którzy nie zasługują na stwierdzenie Polak czyli takich, którzy nie wiedzą i nie widzą o wad ale cwaniakują wywyższając się ponad innych - najczęściej spotykani są w VW i Audi jeśli chodzi o motoryzację
Nie miałem zamiaru nikogo obrażać tylko przez niektórych nasz kraj jest postrzegany jak jest
Wiesz ja tak bardzo nie spinam, to było bardziej w gwoli żartuWszyscy wiemy o jakich ludzi tutaj chodzi. Nie focham i masz szczęście, że Cię lubię i szanuję bo w innym przypadku wyciągnąłbym konsekwencje
kirin88 napisał(a):A ja dzidy nie lubie choć szanuję
Chyba trzeba będzie założyć temat w off topie "Kogo i za co lubię"dzida napisał(a):ja tam kirina szanuje, ze nie kupuje ulepów z Niemiec po kosztach tylko wie, że za dobre auto trzeba zapłacić więc nie nazwę go polaczkiem, a mike'a za to, że jest fanem alfy na przekór polskim steroeotypom. Konio ma bardzo podobne poglądy do moich więc nie można nie lubić
a co do "polaczków" to są dla mnie gorsi od Ukraińców, bo tak właśnie o nas myślą na zachodzie. W końcu to przez takich wzrosła liczba kradzionych aut w Niemczech
Zasadniczo to zależy od Twoich potrzeb. Jeśli zdarza Ci się wozić jakieś większe walizki czy inne takie to lepiej hatchback. Części pomiędzy wariantami nadwozia są współzamienne więc nie powinno być różnicy. Chyba, że zamontowane są amortyzatory o zmiennej twardości, to przy wymianie jest drogotomasz87 napisał(a):tylko wciaz nie wiem co rozni hatchbaka od sedana, sadzicie ze to tylko kwestia drozszej eksploatacji? I czy rzeczywiscie moze byc ona jakos widocznie drozsza??
Baza z danymi technicznymi samochodów marki OPEL. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne OPEL