Opel AstraCiezko krecic kółkiem-pomóżcie

19 Gru 2007, 22:16

Witam.Od jakiegos czasu jak w nocy przymrozi troche, rano jest ciezko krecic kierownicą.Po przejechaniu kilkuset metrow jest juz wporzadku jak to w aucie bez wspomagania,bo takie posiadam.Nie wiem co to moze byc. Dodam tylko ze mam koncówki drążków kierowniczych do wymiany.Poradzcie co to moze byc.
sebek20-6
Nowicjusz

• 21 Gru 2007, 21:10

jak bedziesz wymianial te koncówki to nasmaruj je tawotem mialem to w corsie ale jak nasmarowalem koncowki jest ok
    lukaszkomza
    Początkujący

Miejscowość: Więcbork

22 Gru 2007, 00:49

lukaszkomza dzieki za podpowiedz. Fakt koncówki mam do wymiany lewa jest bardziej dowalona, no ale parami sie wymienia. Mam zamiar zrobic to po nowym roku.dzieki i pozdrawiam
    sebek20-6
    Nowicjusz

22 Gru 2007, 00:51

sebek20-6 napisał(a):lukaszkomza dzieki za podpowiedz. Fakt koncówki mam do wymiany lewa jest bardziej dowalona, no ale parami sie wymienia. Mam zamiar zrobic to po nowym roku.dzieki i pozdrawiam

Na innym forum mi podpowiedzieli zebym sprawdził czy do maglownicy woda sie gdzies nie dostaje, czy te gumy sa całe. trzeba poszukac.
    sebek20-6
    Nowicjusz

22 Gru 2007, 19:41

lepiej jak masz duzy luz na koncowce to zrob to natychmiast osobiscie to przeszlem jak zima dostala sie woda i po jakims czasie kulka sama wydostala sie no i kola rozlazly sie bogu dzieki ze na placu bo inaczej moze bym tu nie pisal.
    artekk
    Początkujący

Miejscowość: k-kozle

25 Gru 2007, 16:13

zgadzam sie z kolegą Artkiem.zaniedbanie wymiany grozi powaznym wypadkiem.a dodatkowo niszczysz opony.bieznik pod wpływem luzów nierównomiernie sie zużywa i ścina.u mojego taty w maluchu pół bieznika wyłysiało
    chicken19
    Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Transport ładunków sypkich
      Do przewozu sypkich i suchych produktów luzem niezbędny jest odpowiedni sprzęt oraz wykwalifikowana kadra. Ważne jest także wieloletnie doświadczenie pozwalające odpowiednio transport przygotować oraz przewidzieć prawdopodobne ...