Opel Calibra - najczęściej psujący się opel?

20 Sty 2009, 22:16

czy to prawda ze calibra jest najczesciej psujacym sie oplem? bo chce sobie zakupic i nie wiem czy to prawda
aroli
Nowicjusz

Miejscowość: ełk

22 Sty 2009, 10:22

aroli napisał(a):czy to prawda ze calibra jest najczesciej psujacym sie oplem? bo chce sobie zakupic i nie wiem czy to prawda

Raczej tak i nie polecam !
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

16 Wrz 2009, 19:58

Skąd wiecie że sie tak psuje jak nie macie zapewne Calibr!!!! Ja mam i sobie chwale:-)
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie

16 Wrz 2009, 22:46

Biorąc pod uwagę ople takie jak:

Corsa i Calibra, weźmy pod uwagę kto nimi jeździ, i jak jeździ.. wiec co się będzie bardziej psuć?
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

17 Wrz 2009, 14:55

BRIAN842 napisał(a):
aroli napisał(a):czy to prawda ze calibra jest najczesciej psujacym sie oplem? bo chce sobie zakupic i nie wiem czy to prawda

Raczej... :neutral:
Raczej to ty nie wiesz nic o Cali
Cali jest bardzo dobrym samochodem i ma bardzo dobre silniki.. Szczególnie 8V...
16 też są dość dobre... i V6
Odradza się wersje 4x4
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

18 Wrz 2009, 20:13

mikas24 napisał(a):Skąd wiecie że sie tak psuje jak nie macie zapewne Calibr!!!! Ja mam i sobie chwale:-)
Mikas a jaka jest trwałość przednich wahaczy?!Firma Meyle opracowała konstrukcję wahaczy właśnie specjalnie do Calibry ,gdyż te fabryczne okazały się bardzo nietrwałe(tuleje pionowe).Calibra?Każdy samochód o który się dba nie sprawia kłopotów.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

18 Wrz 2009, 22:28

Każdy samochód o który się dba nie sprawia kłopotów.

Słabo... Nikt nie jest w stanie zabezpieczyć auta przed różnymi rodzaju usterkami... Można oczywiście dbać, żeby jeździło się przyjemniej i pewniej, ale nie oznacza to, że mniej awaryjnie ;)
Helly
Początkujący

Miejscowość: Kraków

28 Wrz 2009, 19:26

Mam ją dopiero pół roku kolego więc co mnie się zepsuło to jedynie sprzęgło ale po za tym autko jest super!! :grin:
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie

10 Paź 2009, 13:20

Jak kto dba tak ma... :grin:
malarki
Początkujący

Miejscowość: kraków

11 Paź 2009, 00:30

BRIAN842 napisał(a):

Raczej WV nie polecam ponieważ to złom!, nie rozumiem, mam jedno i drugie i na żadne nie nażekam, więc kolego zanim się wypowiesz to przetestuj jedno i drugie i porównaj wydatki

PhantomASA1 napisał(a):
mikas24 napisał(a):Skąd wiecie że sie tak psuje jak nie macie zapewne Calibr!!!! Ja mam i sobie chwale:-)
Mikas a jaka jest trwałość przednich wahaczy?!Firma Meyle opracowała konstrukcję wahaczy właśnie specjalnie do Calibry ,gdyż te fabryczne okazały się bardzo nietrwałe(tuleje pionowe).Calibra?Każdy samochód o który się dba nie sprawia kłopotów.
A do Vectry to pewnie z chin były? (nikt do cali specjalnie nie opracowywał wahaczy po za producentem, wszystkie tak samo wyglądają, ten sam rozstaw otworów, oraz wielkość (czy to miała być pseudo reklama firmy Meyle?)
Kolego Ja miałem Vectre z 91r silnik C20XE wahacze w 2003r jak kupowałem były oryginalne (czy tuleje tego niestety nie mogłem stwierdzić). Passat B5 ma wielowahacze które również się psują na naszych drogach i nie tylko (podobno) bo wszystko zależy jak się jeździ, jeżeli 10 razy wjedziesz w dziure z pr. taką że mało nie odpadnie koło to nawet TYTANOWE nie pomogły by
PROSZE niech niektórzy czasami zachowają tego typu krytyke "nie polecam, podobno psuje się, itd. itp" dla siebie bo na pewno nie jest obiektywna, każde auto jakiej marki by nie było ma coś lepszego i coś gorszego, nie ma idealnych.
Koledzy faktem jest że blacharka zostawia wiele do życzenia, nie tylko w calibrze lecz w każdym Oplu.
A WV również gniją i to młodsze rocznikami, to zależy czy ktoś dba czy nie
P.S zadbane Auto każde będzie służyć bez względu na marke
artj
Początkujący

Miejscowość: Polska

20 Paź 2009, 19:14

malarki napisał(a):Jak kto dba tak ma... :grin:

ZGADZAM SIE W PEŁNI !!!

:idea: :!: :idea:
zycie to nie je bajka...
AD!
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Fiat Ducato 2007, 2287cm 120KM

21 Paź 2009, 01:43

AD! napisał(a):
malarki napisał(a):Jak kto dba tak ma... :grin:

ZGADZAM SIE W PEŁNI !!!

:idea: :!: :idea:

Ameryki to nie odkryliście..
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

21 Paź 2009, 08:12

Panowie w Auto Swiat, chyba to jest Poradnik są testy aut z różnych segmentów, nowe i troche starsze, co prawda Calibry tam nie ma, lecz popatrzcie jak i co się psuje w tych autach, nawet korozja w nowym samochodzie po przejechaniu 60tys. km. więc Cali gdyby była brana pod uwagę to na pewno nie wypadła by najgorzej nawet ta pełnoletnia!
artj
Początkujący

Miejscowość: Polska

26 Lis 2014, 19:19

Ja z moją calibrą nie mam żadnych problemów prócz tego że zaczeła gotować mi się woda w zbiorniczku a termostat wymieniłem na nowy, zobaczę jeszcze co na to mechanik, poza tym autko jest dynamiczne i bardzo dobrze sie prowadzi-pozdrawiam.
Bestia
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 05 1999
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Opel Calibra
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

09 Lut 2015, 17:17

Trzeba dbać :D